Now Reading:
Je li sad konačno? Varaždinac Damir Habijan bit će novi ministar pravosuđa i uprave
Full Article 1 minutes read

Je li sad konačno? Varaždinac Damir Habijan bit će novi ministar pravosuđa i uprave

Iako je konačni sastav nove Vlade još nepoznat, ipak se, prema neslužbenim informacijama koje sve više cure, može zaključiti da će u njoj ostati brojni dosadašnji članovi, a neki će se malo „rotirati”.

Kako donosi portal 24 sata, premijer Andrej Plenković odlučio se tek za minimalne promjene, pa bi iz Vlade trebali otići dosadašnji ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica i ministrica turizma Nikolina Brnjac. Malenicu bi trebao zamijeniti dosadašnji ministar gospodarstva – Varaždinac Damir Habijan, a ministricu turizma, koja odlazi u EU parlament, dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu turizma, splitski HDZ-ovac Tonči Glavina.

Svoje mandate trebali bi nastaviti ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrazovanja Radovan Fuchs, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, a dosadašnja ministrica poljoprivrede Marija Vučković će biti nova ministrica zaštite okoliša.

U Vladu će iz Domovinskog pokreta ući Mario Radić, kao potpredsjednik za demografiju i Josip Dabro, kao ministar poljoprivrede. Još se ne zna hoće li Habijana na mjestu ministra gospodarstva zamijeniti Slaven Dobrović ili netko drugi. Iz Vlade odlazi iz SDSS-ova potpredsjednica Anja Šimpraga.

sjever.hr/24sata.hr
14.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.