Now Reading:
Mladi šahovski talenti okupljaju se u Kumrovcu na 6. Međunarodnom šah festivalu
Full Article 2 minutes read

Mladi šahovski talenti okupljaju se u Kumrovcu na 6. Međunarodnom šah festivalu

Prilika za sve ljubitelje šaha da unaprijede svoje mentalne sposobnosti i uživaju u natjecanju mladih šahista na 6. Međunarodnom šah festivalu koji će se održati 18. svibnja s početkom u 10 sati ispred hostela Kumrovec.

Organizatori su u slučaju lošeg vremena pripremili drugu lokaciju stoga ako će i biti kiše festival će se održati u Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec. U organizaciji kumrovečke udruge “Inicijativa za razvoj Kumrovca” tradicionalni susret mladih šahista obuhvaća demonstraciju šahovskih završnica koju će voditi jedina hrvatska velemajstorica Mirjana Medić.

Na otvorenom u parku s velikim s velikim figurama nakon demonstracija će mladi šahisti imati priliku vidjeti odigravanje šahovske partije između velemajstorice Medić i najboljeg šahovskog kadeta Hrvatskog zagorja. U trećem dijelu ovog uzbudljivog šahovskog festivala, mladi šahisti će se natjecati u turnirskom formatu prema različitim kategorijama i uzrastima na lokacijama otvorenim prostorima Kumrovca.

Svima će biti omogućeno sudjelovanje, igrači će biti raspoređeni u pet kategorija, a igra se po sistema dva puta 10 minuta. Na kraju natjecanja bit će dodijeljene medalje najuspješnijima uz dodjelu zahvalnica i nakon tog slijedi druženje uz domjenak.

Kao što je svaki šahovski potez promišljen i strateški tako je i ovaj festival osmišljen s ciljem da potakne mlade umove na razmišljanje i druženje.

sjever.hr 14.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.