Now Reading:
Revoltirani Ivančani ne odustaju od referenduma i poručuju: Dođe li do nasilnog dovoza smeća, dižemo se svi!
Full Article 3 minutes read

Revoltirani Ivančani ne odustaju od referenduma i poručuju: Dođe li do nasilnog dovoza smeća, dižemo se svi!

Unatoč najavi vladajućih da će najavljeni lokalni referendum u Ivancu proglasiti protuzakonitim i tako spriječiti njegovo održavanje, Grad Ivanec nastavlja s motiviranjem građana da iskažu svoju volju o aktualnoj referendumskoj tematici.

Podsjetimo, 20. veljače ove godine trebao bi biti održan prvi lokalni referendum u povijesti Grada Ivanca, a građani bi trebali odgovoriti na dva pitanja: Jeste li za da se ivanečki vodovodi i Ivkom-vode d.o.o. Ivanec pripoje tvrtki Varkom d.d. Varaždin i da Varkom d.d. preuzme distribuciju vode na čitavom području Ivanca te Jeste li za da se na odlagalište otpada Jerovec u Ivancu odlaže komunalni otpad iz grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina?

U srijedu su održani zborovi građana u Jerovcu Donjem i Gornjem te u Bedencu, a za četvrtak su najavljeni u Kaniži, Vuglovcu-Gečkovcu i Lančić-Knapiću.

U Bedencu je iskazan jednodušni revolt stavom i izjavama ministra Tomislava Ćorića o najavljenom referendumu u Ivancu.
-Ministar Ćorić rekao je da je referendum interes jednog čovjeka, kojeg je uz to nazvao političkom elitom. To nije dobro! To nije istina! Referendum je interes svih nas, da izađemo i da iskažemo svoju volju! Kako tako nešto ministar može govoriti? Izražavamo punu podršku gradonačelniku Batiniću u obrani interesa svih nas, a mi ćemo se potruditi da u nedjelju, 20. veljače, izvučemo na referendum svakoga tko bude mogao hodati – poručio je na zboru Ivan Vresk.
Takav stav iskazali su i ostali mještani i pritom se nije gledalo na pripadnost ovoj ili onoj političkoj stranci, već o tome da je zajedništvo nužno kako bi se, naglašeno je, obranila firma stvarana više od pola stoljeća te kako bi se spriječilo da tuđim otpadom zatrpaj jerovečko odlagalište.

Raspoloženje slično onome u Jerovcu Donjem vladalo je i na zboru građana susjednog Mjesnog odbora Jerovec Gornji.
Gradonačelnik Milorad Batinić i ovdašnje je mještane upoznao s aktualnom tematikom te naglasio koliko je važno da građani u nedjelju, 20. veljače, ne ostanu doma – naravno, ukoliko HDZ-ova ministarstva ne ispune najavu da će referendum zabraniti – već da izađu na referendum i izraze svoju volju oko dovoza tuđeg otpada u Jerovec i pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda Varkomu. Poruka građana s ovog Zbora je: Dođe li do nasilnog dovoza smeća, dižemo se svi!

Gradonačelniku Batiniću izražena je puna podrška oko njegova angažmana u obrani interesa Grada i svih građana:
-Ma kako ova priča završila, želim iz nje izaći čista obraza. Ne želim da me djeca jednoga dana pitaju: Zašto to nisi spriječio, a mogao si? Ja ću na oba referendumska pitanja zaokružiti PROTIV – protiv dovoza smeća u Jerovec i protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda Varkomu – izjavio je gradonačelnik Batinić.

www.sjever.hr/ivanec.hr
10.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.