Now Reading:
Najkreativniji twittovi HGSS-a u Muzeju krapinskih neandertalaca: otvorena izložba „Trending #HGSS70” – Kolar: Oni su jedan od vrlo važnih kotačića naše civilne zaštite
Full Article 4 minutes read

Najkreativniji twittovi HGSS-a u Muzeju krapinskih neandertalaca: otvorena izložba „Trending #HGSS70” – Kolar: Oni su jedan od vrlo važnih kotačića naše civilne zaštite

Vjerojatno ćete se svi složiti da su objave Hrvatske gorske službe spašavanja među najatraktivnijim objavama na društvenim mrežama, a njihovi savjeti na Twitteru istovremeno su vrijedni, šaljivi i pomalo ironični, zbog čega ih brojna publika rado prati.

Upravo zahvaljujući njihovoj kreativnosti koju dijele sa svojim pratiteljima na ovoj društvenoj mreži, HGSS je postao omiljeni komunikator u javnom prostoru, a njihove su objave ovjekovječene i izložbom koja je otvorena u utorak u Muzeju krapinskih neandertalaca.

Pod nazivom „Trending #HGSS70”, izložba je nastala povodom 70. obljetnice postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja i predstavlja njihove najkreativnije objave na Twitteru putem kojega svakodnevno komuniciraju s javnošću. Vrijedi istaknuti da je izložba nagrađena krovnom hrvatskom PR nagradom GrandPrix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji komunikacije događaja.

Pročelnik HGSS-a Stanice Zlatar Bistrica, Darko Berljak istaknuo je da je izložba trebala biti postavljena još prije dvije godine, ali je sve odgođeno zbog korone.
-Izložba je dosad bila postavljena u nekoliko mjesta u Hrvatskoj, a pokazuje ono što je u zadnje vrijeme popularno. Dobili smo i nagradu za komunikatora godine i s tim nekim šaljivim izjavama koje preventivno djeluju pokušavamo ljude upozoriti na sve opasnosti koje ih čekaju u planinama. Taj je vid oglašavanja na društvenim mrežama sigurno polučio neke rezultate – rekao je Berljak najavivši da će nastaviti tu praksu.
-Pokušavamo iskoristiti situaciju, posebice prije ljetne sezone, da šaljemo poruke turistima i vidimo da to ima dnevno više tisuća pregleda i vjerujemo da kroz šaljivu poruku ljudi to ipak ozbiljno shvate – dodao je.

HGSS-ovci su uvijek tu kad treba pomoći, a za njih ima dosta posla i u Zagorju.
-Mi smo specifična stanica i za razliku od drugih koji imaju stijene, jame, velike rijeke, u Krapinsko-zagorskoj županiji najviše imamo potraga i to za domaćima. Imamo otprilike 20 intervencija godišnje, gdje tražimo ljude koji su zalutali ili se nisu mogli vratiti kući, a većina potraga završila je uspješno – kazao je Berljak koji je nakon otvorenja izložbe održao i predavanje o HGSS-u kako bi posjetitelje upoznao s radom ove službe.

Muzej krapinskih neandertalaca tijekom godine ugošćuje razne izložbe, a prvi put surađuje s HGSS-om, rekao je kustos i voditelj Muzeja Jurica Sabol.
-U proteklih smo nekoliko godina uspjeli ostvariti nekoliko zaista neobičnih gostovanja u Muzeju. Budući da su HGSS-ovci vrlo aktivni u komunikaciji putem društvenih mreža, najbolji su twittove odlučili pretočiti u ovu izložbu. Raduje me da smo mogli ugostiti izložbu i uvjeren sam i u našu buduću suradnju – rekao je Sabol.

Na otvorenje izložbe „Trending #HGSS70” s radošću se odazvao i župan Željko Kolar koji je naglasio da je stigao više kao prijatelj HGSS-a, iako kao župan ima fenomenalnu suradnju s njima.
-Mi smo se uključili i u uređenje njihove kuće, njihovog doma, opremili ih automobilom, imamo s njima ugovor od prvog dana otkad sam u Županiji. Teško je riječima riječima opisati koliko oni znače za sigurnost naših građana s jedne strane, a s druge strane teško je naći riječi pohvale i zahvale za sve ono što rade kao volonterska organizacija – rekao je župan dodavši da vjerojatno ne treba naglašavati koliko je potrebno uvježbanosti, znanja i vještina, da bi postali dio tog elitnog društva.

-Zadovoljstvo mi je biti na ovoj izložbi, vidjeti sve ove drage prijatelje s kojima već tako dugo radimo. Oni su jedan od vrlo važnih kotačića naše civilne zaštite – zaključio je Kolar.

Okupljene je uime Grada Krapine pozdravio Mladen Gregurović, predsjednik Gradskog vijeća koji je pohvalio nesebičnost i trud HGSS-ovaca.
-Nisam imao potrebnu da me oni spašavaju, ali imao sam prigodu vidjeti kako dobro funkcioniraju da bi se mi osjećali sigurnije, na čemu im od srca zahvaljujem -rekao je Gregurović.

Najkreativnije twittove HGSS-a u Muzeju krapinskih neandertalaca možete razgledati do kraja veljače.

a.kučić/sjever.hr
11.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.