Now Reading:
Mali ludbreški kreativci tijekom zimskih praznika sudjelovali u brojnim radionicama Zajednice tehničke kulture
Full Article 1 minutes read

Mali ludbreški kreativci tijekom zimskih praznika sudjelovali u brojnim radionicama Zajednice tehničke kulture

Tijekom zimskih praznika organizirane su radionice programiranja (početno i napredno),3D printanja i tehničkog crtanja. Svaki dan su djeca radila zanimljive zadatke iz različitih područja.

U početnom programiranju koristila se Micro:bit pločica za jednostavno programiranje, vezalo se programiranje manjih senzora i motorića, da bi se na naprednom programiranju učilo kako upravljati mini vozilom Mcqueen.

-Sve to posuđeno je iz Gradske knjižnice u Ludbregu, a sada su vi uređaj i vraćeni tako da djeca mogu sama posuđivati i raditi i vježbati kod kuće. Posebno je zanimljivo bilo na radionicama 3D printanja gdje su djeca prvo učila koristiti program kojim se oblikuje 3D predmet, te nakon toga učili kako prenositi program na printer i kako sam printer funkcionira. Djeca su se opet pokazala kao nevjerojatni kreativci te je na kraju radionice osim personaliziranih ukrasa za ključeve bilo i različitih životinja, prstena, dvoraca – pojašnjavaju u Zajednici tehničke kulture Ludbreg.

Sljedeće radionice planirane su tijekom školskih praznika u 2022. Sve novosti i planove možete pratiti na web stranici www.ztkl.hr ili na Facebook stranici Zajednica tehničke kulture grada Ludbrega.

sjever.hr/ludbreg.hr
11.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.