Now Reading:
Matačić o novoj intendantici varaždinskog HNK: Na stranu lokalpatriotizam – presudili su iskustvo, rezultati i kvalitetan program
Full Article 2 minutes read

Matačić o novoj intendantici varaždinskog HNK: Na stranu lokalpatriotizam – presudili su iskustvo, rezultati i kvalitetan program

Nakon što je razmotrilo prijave svih petero kandidata za novu intendanticu ili intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, Kazališno je vijeće glasovalo i donijelo odluku – podržat će splitsku kazališnu redateljicu i glumicu Senku Bulić.

Potvrdio je to za Sjever.hr ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić koji predsjeda Vijećem, a doznali smo i da je njezin program podržalo četvero od pet članova Vijeća.

Podsjetimo, dugogodišnja intendantica varaždinskog kazališta Jasna Jakovljević u studenome prošle godine podnijela je ostavku, nakon čega je raspisan natječaj za novu intendanticu ili intendanta na koji se, uz Bulić, javilo još četvero kandidata: Sofija Cingula, Vjeran Ježek, Vesna Kosec-Torjanac i Sandra Malenica,

-Pretpostavljam da je prevagnulo bogato iskustvo gospođe Bulić u upravljanju, vodila je i svoj privatni teatar i jako uspješno teatar u Velikoj Gorici i njezini su rezultati impresionirali članove Kazališnog vijeća. Osim toga, u njezinom programu za iduće mandatno razdoblje većina je članova Vijeća vidjela određenu kvalitetu – naglasio je Matačić te dodao kako će taj program sigurno potaknuti i unaprijediti rad i ugled HNK u Varaždinu.

Upravo je to najbitnije kod vođenja jedne takve važne kulturne institucije, a ne to što nije Varaždinka, rekao nam je Matačić osvrnuvši se na komentare koji su objavljeni na nekim društvenim mrežama.
-Taj lokalpatriotizam je uvijek bitan i poznavanje djelovanja kulturnih institucija u tim lokalnim okvirima, ali moje je osobno mišljenje da to ne može biti presudno – kazao je Matačić.

Pitali smo ga i je li bilo kakvih reakcija zaposlenih u varaždinskom HNK.
-Trenutno nemam informacija o tome, ali članovi Kazališnog vijeća iz redova umjetnika glasali su gospođu Bulić, pa onda i pretpostavljam da su zadovoljni takvom odlukom – zaključio je Matačić.

Kazališno vijeće HNK u Varaždinu narednih će dana i službeno predložiti varaždinskom Gradskom vijeću da na svojoj sljedećoj sjednici intendanticom HNK imenuje Senku Bulić i da uputi taj prijedlog ministrici kulture i medija.

a.kučić/sjever.hr
11.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.