Now Reading:
Grad Prelog slavi svoj dan i pripremio je zaista bogat program – pridružite se i vi proslavi!
Full Article 1 minutes read

Grad Prelog slavi svoj dan i pripremio je zaista bogat program – pridružite se i vi proslavi!

Dan Grada Preloga obilježava se 6. prosinca u spomen na prvo spominjanje njegovog imena u pisanom obliku 1264. godine u povelji bana Rolanda od Ratolda.

I ove godine pripremljen je bogat program obilježavanja Dana Grada, a na događanja su pozvani svi Preložani i Preložanke.

U 9 sati ispred centralnog križa na gradskom groblju položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a u 10 sati Sveti Nikola će posjetiti dječje vrtiće „Fijolicu“ i „Veselu lopticu“. U 11 sati predviđeno je otvorenje Reciklažnog dvorišta za građevinski otpad – GKP Pre-kom d.o.o., a od 9 do 13 sati svi građani pozvani su na druženje uz kobasice i kuhano vino na Trgu svetog Jakoba.

U 16:30 sati u Župnoj crkvi svetog Jakoba održat će se sveta misa, a u 17:45 sati na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke Župe položit će se vijenci uz prijavak Zrinske garde Čakovec.

U 18 sati u Domu kulture održati svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se moći sudjelovati samo uz predočenje važeće covid potvrde te uz obvezno korištenje maske za lice i držanje razmaka.

www.sjever.hr / prelog.hr
03.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.