Now Reading:
Varaždinski gradski vijećnici odlučili: ovi će građani i udruge dobiti gradska priznanja za 2021. godinu
Full Article 2 minutes read

Varaždinski gradski vijećnici odlučili: ovi će građani i udruge dobiti gradska priznanja za 2021. godinu

Burno je bilo na današnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća, ponajprije zbog činjenice da je s dnevnog reda skinuta jedna od točaka – informacija o radu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, nakon čega su članovi Kluba nezavisnih vijećnika napustili sjednicu.

U Varaždin se vraća se pauk, Grad smanjuje prirez, a intendantica varaždinskog kazališta Jasna Jakovljević podnijela ostavku i postaje Bosiljeva savjetnica za kulturu!

U Koncertnoj dvorani HNK ipak je ostao dovoljan broj vijećnika za usvajanje ostalih odluka, a jedna od njih je i ona o dodjeli javnih priznanja Grada za 2021. godinu.

Nagradu za životno djelo ovoga će puta dobiti Stjepan Čusek, dr. med. za postignute rezultate na unaprjeđenju zdravstva te dugogodišnji predani rad u Općoj bolnici Varaždin na području hitne medicine, zatim primarijus mr. sc. Slavenka Majski Cesarec, dr. med. za dugogodišnji i predani rad u promicanju zdravlja te za rezultate od posebnog značaja za unaprjeđenje zdravstva, posebno medicine rada, Nenad Opačić za djela od posebnog značaja za unaprjeđenje likovnih umjetnosti i kulture te promicanje vrijednosti grada Varaždina te Ivan Rukljić za osobit doprinos u oslobađanju grada Varaždina, promicanje ugleda grada te omogućavanje uspostave suvereniteta i izgradnju demokracije u Republici Hrvatskoj.

Nagrade Grada Varaždina na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bit će uručene Aleksandri Saši Božović, Goranu Mihaliću i Ireni Vrdoljak, dok će se plakete Grada Varaždina uručiti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Biškupec, Srebrenki Golubić, Klubu podvodnih aktivnosti “Drava” Varaždin, Kulturnom umjetničkom društvu Hrvatske željeznice Varaždin i Nogometnom klubu Sloboda Varaždin.

Kao i svake godine, dodijelit će se Medalja Grada Varaždina, a ovoga će puta biti uručene Sofiji Cingula i Darku Rušecu, Udruzi specijalne jedinice policije “Roda” Varaždin, Marijanu Husaku, Tomislavu Cvetku i Rudolfu Kišičeku.

a.kučić/sjever.hr
26.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.