Now Reading:
Iskoristite svoja znanja i vještine na dobrobit cijele zajednice, pronađite plodno tlo za razvoj svojih karijera – međimurskim studentima dodijeljene rektorove nagrade!
Full Article 2 minutes read

Iskoristite svoja znanja i vještine na dobrobit cijele zajednice, pronađite plodno tlo za razvoj svojih karijera – međimurskim studentima dodijeljene rektorove nagrade!

Javnim pozivima za dodjelu novčanih nagrada studentima dobitnicima rektorovih nagrada za akademsku godinu 2018./2019. te 2019./2020. Međimurska županija ponovno je pokazala da brine za svoje studente u čemu su najbolji pokazatelji brojke. Naime, s iznosom od tisuću kuna nagrađeno je ukupno 35 studenata, od kojih 18 za 2018./2019. te 17 za 2019./2020. akademsku godinu.

U nadi da će međimurski studenti ostati na području svoje Županije, iskoristiti svoja znanja i vještine na dobrobit cijele zajednice te pronaći plodno tlo za razvoj svojih karijera, zamjenik župana Josip Grivec istaknuo je da je obrazovanje od velikog značaja za Međimursku županiju.

– Ovakav događaj nas izuzetno veseli te nam itekako puno znači. Svi znamo što znači obrazovanje – ono je temelj, mogli bismo reći, svekolikog napretka. Čestitam vam na vašem uspjehu, na izdržljivosti i kvaliteti i uvjeren sam da ćete dati svoj doprinos napretku našeg Međimurja – rekao je Grivec.

U 2018./2019. godini Anamarija Radovan, inače bivša studentica Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nagrađena je za svoj rad „Solarna fotokataliza u zaštiti voda i zraka od eksperimenta do pilota”, drugi na popisu je David Kundih koji je studirao na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru u Koprivnici, a osvojio je nagradu za svoj rad „Formiranje primjera na marketing plana za primjenu poslovanja modnog poduzeća”.

Dobitnice su i Andrea Poljanec i Elena Nikolaj, koje su rektorovu nagradu osvojile za svoj znanstveno istraživački rad u području biotehničkih znanosti.

– Rad smo radile na temu ekstrakcije spojeva majčine dušice iz ružmarina, primjenu visokonaponskog električnog pražnjenja odnosno tako zvane hladne plazme i primjenom zelenih otapala. Kolegica Elena i ja inače smo obje prije 2 godine diplomirale na prehrambeno biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, a naša mentorica bila je profesorica doktorica znanosti Anet Režek Jambrak jedna od najcitiranijih svjetskih znanstvenica u svom području, a isto tako dobitnica državne nagrade za znanost. Znanstveni istraživački rad rađen je u sklopu projekta Greenvoltex – objasnile su dobitnice i kazale kako su došle do zaključka da nova netoplinska metoda, osim što štedi energiju i vrijeme, ima pozitivan učinak na izolaciju bioaktivnih spojeva koji zbog svojih antioksidacijskih sredstava imaju povoljan učinak na ljudsko zdravlje.

mčaržavec/www.sjever.hr
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.