Now Reading:
I ovog se vikenda pilo i vozilo – evo koliko je vozača isključeno iz prometa i s koliko je promila vozio najpijaniji
Full Article 1 minutes read

I ovog se vikenda pilo i vozilo – evo koliko je vozača isključeno iz prometa i s koliko je promila vozio najpijaniji

policija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to tri s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, a utvrđeno je ukupno 160 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 46 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i/ili tehnički neispravnim vozilom te 55 ostalih prekršaja, izvijestila je PU varaždinska.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.26 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 86 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva su vozača smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

www.sjever.hr
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.