Now Reading:
Korak po korak Europskom regijom sporta – planinarilo i hodalo devedeset međimurskih osnovnoškolaca
Full Article 2 minutes read

Korak po korak Europskom regijom sporta – planinarilo i hodalo devedeset međimurskih osnovnoškolaca

Devedeset čakovečkih osnovnoškolaca ove je subote sudjelovalo u programu Korak po korak do zdravlja u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022. 

Program je organizirao Međimurski školski sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije, uz financijsku podršku Međimurske županije.

Uoči početka, na Gradskim bazenima Čakovec učenici i njihovi nastavnici dobili su detaljne upute o planinarenju i hodanju, nakon čega su se planinarskim putevima uputili prema cilju – jezeru Jegerseg. Stazom dugom 6,8 kilometara propješačili su učenici iz čakovečkih osnovnih škola, a kako bi sve prošlo u najboljem redu, stručno vodstvo pružali su im pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Čakovec te članovi Planinarskog društva Bundek.

HGSS-ovci su učenicima su predstavili njihov način rada i obavještavanja u slučaju nezgode, nakon čega su, kroz pokaznu vježbu, aktivno sudjelovali u zbrinjavanju ozlijeđene osobe te su samostalno obavili transport ozljeđenika, koristeći tri vrste transportnih sredstava do konačnog cilja.

Članovi PD Bundek učenicima su održali kratko predavanje o sigurnosti, opremljenosti i stvarima koje je potrebno nositi prilikom duljeg hodanja ili planinarenja.

Sudionike je na cilju pozdravio zamjenik župana Josip Grivec  te im čestitao na uspješnom pothvatu, osvrnuvši se pritom na važnost rekreacije u svakodnevnom životu.

Pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić zahvalila je Međimurskom školskom sportskom savezu na ideji i uspješnoj organizaciji istaknuvši kako Međimurska županija,  kao Europska regija sporta 2022., u suradnji s partnerima nastoji osmisliti i organizirati razne sportske aktivnosti kako bi se što više Međimurki i Međimuraca uključilo, s ciljem poticanja na aktivan i zdrav život.

Gotovo 15 000 koraka prohodali su učenici I., II., III. osnovne škole Čakovec te Osnovne škole Kuršanec i Ivanovec sa svojim nastavnicima tjelesne kulture, dok je cijelu organizaciju ovog trosatnog programa i više nego uspješno odradio Marin Horvat, tajnik Međimurskog školskog sportskog saveza.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
16.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.