Now Reading:
Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije, Kolar: Naše ljude diljem Hrvatske pamte po velikoj hrabrosti, skromnosti i odlučnosti!
Full Article 2 minutes read

Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije, Kolar: Naše ljude diljem Hrvatske pamte po velikoj hrabrosti, skromnosti i odlučnosti!

U petak se obilježava Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije, a u čast i spomen na sve poginule i nestale branitelje delegacija Krapinsko-zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom i pripadnicima braniteljskih udruga, Ministarstva unutarnjih poslova i vatrogasaca na gradskom groblju u Zaboku položila je vijence.

Tom prilikom, župan Kolar naglasio je kako je ovo dan i trenutak kada se moramo prisjetiti svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, pogotovo onih iz Krapinsko-zagorske županije.

-Važno je posvetiti im nekoliko trenutaka naših misli i prisjetiti se naravno i njihovih obitelji – kazao je Kolar.

Osvrnuvši se na velik doprinos branitelja s područja Krapinsko-zagorske županije, Kolar je rekao kako nema postrojbe Hrvatske vojske ni bojišta diljem Hrvatske gdje nije bilo Zagoraca.

-Veliki je ponos na sve ono što su napravili u Domovinskom ratu i stvaranju neovisne i slobodne Republike Hrvatske i u ovoj godini okruglih obljetnica napravili smo jedino ono što smo mogli, a to je da smo dali punu podršku i maksimalno se uključili u obilježavanje i proslave – kazao je župan.

Dodao je kako ga posebno veseli vidjeti jedinstvo svih braniteljskih udruga, Ministarstva unutarnjih poslova i vatrogasaca koji su isto dali velik doprinos u Domovinskom ratu.

-Ono što ja stalno ponavljam, obilazeći Hrvatsku, promovirajući Hrvatsko zagorje, i u političkoj suradnji sa županima, načelnicima i gradonačelnicima, kao i u onoj s gospodarstvenicima i ostalim sektorima, gdje god dođem naše ljude pamte po velikoj hrabrosti, skromnosti i odlučnosti i to je veliko zadovoljstvo svima nama – zaključio je Kolar.

Uz brojne braniteljske udruge, počast su poginulim i nestalim braniteljima odali su i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te zapovjednik 103. brigade Žarko Miholić.

tklopotan / www.sjever.hr
08.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.