Now Reading:
U Donjem Vidovcu izložba i predstavljanju numizmatike; uz brojne posjetitelje izložbu pogledala i načelnica Bojana Petrić
Full Article 50 second read

U Donjem Vidovcu izložba i predstavljanju numizmatike; uz brojne posjetitelje izložbu pogledala i načelnica Bojana Petrić

U prostorijama Općine Donji Vidovec održana zanimljiva izložba i predstavljanje numizmatike. Zbirka numizmatike nastala je sakupljačkim entuzijazmom Vladimira Vugriničića i predsjednika KUD-a Donji Vidovec Nikole Matulina.

Tema ove izložbe bila je stari novac iz stoljeća prije krista i kovanice Eura. Tako su posjetitelji mogli vidjeti kovani novac iz razdoblja 4. stoljeća prije Krista kao i novije moderne kovanice Eura.

Tijekom predstavljanja Vladimir Vugrinčić ispričao je svoju priču kako je započeo sa sakupljanjem novca davnih godina kada je kao dijete s 11. godina u snijegu našao staru kovanicu. Iako je od toga razdoblja prošlo dosta vremena, njegova ljubav prema starim stvarima, tradiciji i numizmatici traje do dan danas.

Tu ljubav za kovanicama prenio je i na svog prijatelja Nikolu Matulina koji je izložio kovanice Eura iz svih europskih država.

sjever.hr/FBDonji Vidovec 24.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.