Now Reading:
Hvalevrijedan projekt GDCK Krapina: „Pokreni se, izmjeni se!” mladima olakšava pristup tržištu rada
Full Article 2 minutes read

Hvalevrijedan projekt GDCK Krapina: „Pokreni se, izmjeni se!” mladima olakšava pristup tržištu rada

U petak je u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Krapina održana uvodna konferencija projekta „Pokreni se, izmjeni se!” čiji je cilj povećati pristupi neaktivnim mladim osobama tržištu rada te ih osnažiti za njihovo aktivno sudjelovanje kroz provedbu aktivnosti, pružanjem usluga mentorstva i savjetovanja te uključivanjem u programe obrazovanja.

GDCK Krapina je s provedbom ovog, dvogodišnjeg projekta započelo 6. srpnja ove godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11 posto) te iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89 posto).

Ciljna skupina su neaktivne NEET osobe u dobi od 15 do 29 godina s područja Krapinsko-zagorske županije koje nisu zaposlene, ne obrazuju se niti usavršavaju i nisu u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Partneri na projektu su Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada.

Kroz razvijanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja te uključivanje u sve aspekte javnog života želi se postići povećanje zapošljivosti i smanjenje rizika od socijalne isključenosti ciljne skupine.

U sklopu projekta provodit će se nekoliko različitih aktivnosti koje su usmjerene na doseg i aktivaciju mladih NEET osoba. Mladi se mogu uključiti u verificirane programe obrazovanja odraslih ili tečaj autoškole, sudjelovati u kulturnim, sportskim i drugim programima, radionicama razvoja i unapređenja mekih i transverzalnih vještina te radionicama informiranja o kretanjima na tržištu rada.

Mladima u NEET statusu osigurana je besplatna usluga mentorstva i savjetovanja te izrade individualnih planova aktivnosti. Sudjelovanje u svim aktivnostima i programima je za sudionike besplatno, financirani su i troškovi prijevoza od mjesta stanovanja do mjesta aktivnosti.

Uvodnoj konferenciji prisustvovale su zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek i rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Vesni Hriberski iz područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje su izrazile veliko zadovoljstvo provedbom projekta. Projekt je predstavio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović, a projektnu aktivnost socijalnog mentorstva Ivana Pohižek.

Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina poziva mlade koji su zainteresirani za uključivanje u projektne aktivnosti da se jave na brojeve telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili na mail koordinator.neet@gmail.com.

www.sjever.hr
08.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.