Now Reading:
Prvi ‘Crohelvetic Fussball Cup’: NK Varteks donio broncu kući!
Full Article 2 minutes read

Prvi ‘Crohelvetic Fussball Cup’: NK Varteks donio broncu kući!

Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu u Švicarskoj.

Turnir koji je organiziran uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina, organizirao je Generalni konzulat RH u Zürichu uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena.
Ovaj turnir okupio je četiri momčadi: dvije iz Hrvatske – NK Varteks i NK Slaven Belupo, te dvije iz Švicarske – FC Wil 1900 i FC Schaffhausen.
Švicarska momčad „FC Wil 1900“ osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je momčadi NK Slaven Belupo iz Koprivnice, dok je treće mjesto zauzeo Varteks iz Varaždina.
Pehar i zlatne medalje pobjednicima su uručili gradonačelnik Schaffhausena Peter Neukomm, generalni konzul u GK u Zürichu Slobodan Mikac te glavna urednica Fenix-magazina i dopisnica Večernjeg lista Marijana Dokoza.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj, Slobodan Mikac, koji je bio među začetnicima ideje o organizaciji turnira izjavio je – Cilj je, uz uživanje u sportu i igri, približiti mlade iz dviju prijateljskih zemalja i stvoriti bazu za daljnji razvoj suradnje ne samo na sportskom polju. Mislim da su ovakvi susreti najbolje sredstvo za upoznavanje i prevladavanje mogućih nepoznanica i predrasuda. Upravo je ovakav pristup neposrednog susreta, uz naravno danas neizbježne Tik Tok i Facebook, vrlo važan u mladim godinama. Takvih susreta mladih generacija još uvijek nedostaje. – naveo je Mikac i najavio da će turnir postati tradicionalan.
Predsjednik kluba, Siniša Fučkar u ime nogometnog kluba Varteks zahvalio je Gradu Varaždinu na kontinuiranoj podršci, organizatorima turnira i medijskim pokroviteljima, a mladim nogometašima čestitao na borbenosti i sjajnom rezultatu.

sjever.hr
24.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.