Now Reading:
Mirela Bačani Đunđek sa skladbom „Stara dekla” osvojila srca žirija i pobijedila na 56. festivalu Igrajte nam mužikaši
Full Article 3 minutes read

Mirela Bačani Đunđek sa skladbom „Stara dekla” osvojila srca žirija i pobijedila na 56. festivalu Igrajte nam mužikaši

Nakon što su Bedekovčanska jezera u protekla dva dana ugostila najbolje vinare, najbolje majstore u spravljanju domaćih štruklji i tisuće zadovoljnih posjetitelja, na popularnim Bajerima u nedjelju je održan 56. festival zagorskih narodno-zabavnih sastava „Igrajte nam mužikaši”.

Ova najdugovječnija i najpopularnija manifestacija na Jezerima okuplja narodno-zabavne sastave i soliste s područja Krapinsko-zagorske županije još od daleke 1968. godine.

Festival koji su zajednički organizirali Općina Bedekovčina, Krapinsko-zagorska županija i Radio Kaj i ovoga je puta privukao brojne gledatelje, ali i dobre izvođače. Titulu najbolje na 56. festivalu je prema ocijeni žirija ponijela Mirela Bačani Đunđek koja je izvela pjesmu „Stara dekla”, drugo mjesto pripalo je Denisu Kosu i Kerempuhima koji su izveli skladbu „Z brega na briag”, dok je na trećem mjestu po ocjeni žirija završio Ansambl Zagorski jal s pjesmom „Put bez povratka”.

Pobjednica Festivala bila je vidno uzbuđena i oduševljena.

-Ovo nisam očekivala, presretna sam. Od srca hvala što je ova pjesma izabrana i nemam riječi kojima bih izrazila koliko mi to znači. Pjesmu je napisao Josip Cesar s kojim sam počela surađivati prije godinu dana kada sam snimila prvu pjesmu „Na neki drugi način” koja je također njegova autorska pjesma. Oduševili su me njegovi tekstovi i zato ta suradnja – izjavila je Mirela Bačani Đunđek kojoj je nagradu predao izaslanik župana, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Osim žirija, svoje su pobjednike izabrali slušatelji Zagorskog radija, a prema njihovim glasovima najbolja je bila grupa Fantastic s pjesmom „Nije kriva sudbina”.

Zlatko Deveničar dobio je nagradu za najbolji tekst, za pjesmu „Da raspela progovore” koju je izveo s Dvorjanima.

Načelnik Općine Bedekovčina, Darko Ban, istaknuo je da festival „Igrajte nam mužikaši“ već desetljećima okuplja zagorske narodne i zabavne sastave i soliste koji svoje pjesme izvode u narodnom običaju i na kajkavskom narječju.

-Festival „Igrajte nam mužikaši” tijekom svih ovih godina postao je točka prepoznatljivosti, kako naše općine, tako i Krapinsko-zagorske županije. Ova smo tri dana u Bedekovčini živjeli na poseban način jer smo opet uložili puno truda kako bi organizirali program i za velike i za male. Nadam se da ste svi uživali, kako u sadržajima, tako i u ljepoti naših prekrasnih Jezera. Vidimo se iduće godine, na 57. festivalu – poručio je načelnik Ban te čestitao svim dobitnicima nagrada, ali i svim ostalim izvođačima.

Inače, na ovogodišnjem festivalu predstavljeno je osam novih skladbi. Redom su nastupili:

MIRELA BAČANI ĐUNĐEK – Stara dekla
RADOVAN KUNOVIĆ – Nesretne žene
IRENA GRDEN – Volim Iveka
BOŽIDAR MEŠTROVIĆ I MAJA ŠAMEC – Zabava
DENIS KOS I KEREMPUHI – Z brega na briag
ZLATKO DEVENIČAR I DVORJANI – Da raspela progovore
ANSAMBL ZAGORSKI JAL – Put bez povratka
FANTASTIC – Nije kriva sudbina

Kao i ranijih godina, žiri je imao prilično težak zadatak, rekao je Siniša Miklaužić koji je čestitao svim izvođačima te objasnio na koji je način žiri odabrao najbolje.

-Gledali smo pjesmu u kompletu, da bude dobar tekst, dobar aranžman i pjevna melodija, a ono što je po meni najbitnije, da bude dobro otpjevana. Dvoumili smo se između dvije pjesme i nije nam bilo lako. Nitko nas nije podmitio ni „pritiskao”, sve smo morali odlučiti sami, a to je uvijek najteže – rekao je Miklaužić.

Dodajmo i da su u revijalnom dijelu programa nastupili Veseli dečki, polaznici Osnovne glazbene škole u Loboru te glazbene gošće iz susjedne Slovenije Me tri do polnoči.

a.kučić/sjever.hr
02.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.