Now Reading:
PROSVJEDI SE ŠIRE KAO I COVID: Počeo show program na zagrebačkom Rebru – pozvana policija, Beroš: “Ne shvaćam zašto se netko ne želi testirati, koji su mu motivi?”
Full Article 3 minutes read

PROSVJEDI SE ŠIRE KAO I COVID: Počeo show program na zagrebačkom Rebru – pozvana policija, Beroš: “Ne shvaćam zašto se netko ne želi testirati, koji su mu motivi?”

Ponedjeljak, 04. listopada na zagrebačkom Rebru započeo je show programom. Djelatnicima bolnice, a i građanima koji ih podržavaju dosta je covida, cijepljenja i covid potvrda. Njihov prosvjed, sprječavanje davanje izjave ministru zdravstva Viliju Berošu eskalira iz minute u minutu, a sve prenosi Index.hr.

– Mi smo došli iskazati potporu zdravstvenom osoblju zato što se čini diskriminacija prema medicinskim djelatnicima – govore prosvjednici koji su se kažu “skupili spontano”.

– Danas, sutra možemo biti pacijenti, da nam treba uvjet da možemo ući, to je strašno. Ne želimo biti QR-ovci – poručuju djelatnici i objašnjavaju zašto.

– Ne želim biti podvrgnut svaka dva dana medicinsko invazivnom zahvatu jer time nisam ni manje ni više, a cijepljeni se ne moraju testirati, a isto su potencijalni prenositelji zaraze. Ovo je neizravna prisila da se cijepimo. Osjećamo veliki pritisak – rekao je jedan od prosvjednika.

Ovo nam neće biti plaćeno i to je udar na našu egzistenciju. Teško je procijenti kako će se ovo odvijati. Izašli smo da bar iskažemo nezadovoljstvo – kažu djelatnici kojima je podršku došao dati i pater Zdravko Knezević koji ističe kako od početka prati ovu prijevaru i fašizam.

– Ja sam pater Zdravko Knezević, došao sam u svoje ime. Od početka pratim ovu prijevaru i fašizam i činjenje naroda idiotima. Ne mogu ne šutjeti. Od početka se vidi da je velika laž. Sva ova pandemija, to je namješteno. Pandemija je izmišljena. Planski je sve napravljeno da se ljude porobi – poručio je.

I dok se ministar Beroš i ravnatelj bolnice Ante Ćorušić trude dati izjavu, galama se nastavlja riječima “dolje sramotne odluke”, “izdaja” i “sloboda radu”.

– I ja se ispričavam zbog ovog što se dogodilo vani. Nema diskriminacije, nikog ne tjeramo na cijepljenje, ali testiranje je ono što struka traži da se posao može sigurno obavljati. Zato smo uveli ove mjere. Nijedan početak nije lak. Dozvoljavam pravo na drugačije mišljenje, ali negirati virus i negirati smrti, to nije opravdano – poručio je Beroš i dodao kako su ove mjere su privremene, ovise o razvoju epidemiološke situacije.

Ne shvaćam zašto se netko ne želi testirati, koji su mu motivi? Ja to ne mogu razumjeti – pita se ministar zdravstva.

Na ovu je lokaciju pozvana i policija, a kako će se situacija dalje razvijati tek ostaje za vidjeti!

www.sjever.hr/index.hr
04.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.