Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Još malo uživajte – uskoro će svaki dan padati kiša, ali i temperatura
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Još malo uživajte – uskoro će svaki dan padati kiša, ali i temperatura

Ostvari li se prognoza za sljedeći tjedan, jedino što vam možemo poručiti jest „uživajte dok možete” jer nam se ne piše dobro, bar ne u drugom dijelu tjedna.

Naime, kako sada stvari stoje, ponedjeljak će biti lijep, ali samo ponedjeljak, dok će svi ostali dani biti više-manje kišoviti.

No krenimo redom! Prema najavama DHMZ-a, u većini krajeva danas će biti pretežno sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Promjenljivo oblačno će biti na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, mjestimice uz malo kiše koja je moguća i ponegdje na dalmatinskim otocima. U unutrašnjosti ujutro moguća lokalna magla, osobito u Posavini.
Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo.
Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na moru od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom od 23 do 28 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti razmjerno nepovoljne, na sjevernom Jadranu nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju, slabiju koncentraciju. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Tegobe će biti jače izražene na sjevernom Jadranu.

Vrijeme u nastavku tjedna

U utorak sa zapada postupno jače naoblačenje s mjestimičnom kišom koja će sljedećih dana biti češća i obilnija, osobito na Jadranu gdje će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom.
Na kopnu će umjeren jugozapadnjak u srijedu postupno okrenuti na sjeveroistočnjak te jačati. Na Jadranu će umjereno i jako jugo na prijelazu sa srijede na četvrtak okretati na buru koja će brzo ojačati na jaku i olujnu.
Još u utorak iznadprosječno toplo, a potom temperatura u osjetnom padu, osobito na kopnu.

Ne samo što će, prema trenutnim najava, u nastavku tjedna svaki dan padati kiša, nego će se nastaviti i pad temperature, tako da je moguće da ćemo u subotu tijekom dana imati svega 11 stupnjeva.
Nije baš ohrabrujuće, ali jesen je, nije li tako?

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
04.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.