Now Reading:
U Mariji Bistrici dograđuje se dječji vrtić, asfaltiraju ceste, a projektira se i Muzej drvenih igračaka i licitara
Full Article 2 minutes read

U Mariji Bistrici dograđuje se dječji vrtić, asfaltiraju ceste, a projektira se i Muzej drvenih igračaka i licitara

U mnogim jedinicama lokalne samouprave u tijeku su brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi. Tako je i u općini Marija Bistrica gdje se gradi aglomeracija, te vodoopskrbni sustav u naselju Globočec čija je vrijednost preko 5 milijuna eura, a uskoro bi trebali započeti i radovi na vodoopskrbnom sustavu Selnica.

Radi se i na asfaltiranju cesta, gdje su županijske ceste novim asfaltom presvukle cestu u Poljanici Bistričkoj, a Hrvatske ceste provele su rekonstrukciju kolnika na cesti D307 prema Stubici.

Načelnik Josip Milički rekao je kako se izrađuje i projektna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju ceste D29 u centru Marije Bistrice do Zlatar Bistrice u sklopu koje bi se izgradio nogostup u onim dijelovima gdje ga nema.

U tijeku je i otkup zemljišta za trasu na kojoj će prolaziti „brza cesta”, a natječaj za izvođača je u tijeku. Od ostalih projekata, tu je i modernizacija nerazvrstanih cesta te dogradnja tri paviljona na dječjem vrtiću koja ide prema planu, a u PŠ Laz priprema se otvorenje ispostave Dječjeg vrtića jer su radovi pri kraju – istaknuo je Milički.

Priprema se i dokumentacija za buduću zgradu knjižnice, za koju su od Vlade Republike Hrvatske dobili zgradu.

Krenuli smo i u projektiranje budućeg Muzeja drvenih igračaka i licitara. To je ozbiljan projekt i veseli nas da je ušao u Strateški plan kapitalnih projekata Krapinsko-zagorske županije, od koje očekujemo određenu pomoć i sufinanciranje – zaključio je načelnik Milički.

sjever.hr 17.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.