Now Reading:
FOTO: Kako je protekao festivalski ponedjeljak Tjedna kajkavske kulture u Krapini?
Full Article 2 minutes read

FOTO: Kako je protekao festivalski ponedjeljak Tjedna kajkavske kulture u Krapini?

U Krapini su u okviru Tjedna kajkavske kulture i ove godine organizirani Dani krapinskog sporta, a nakon turnira u stolnom tenisa, teniskog turnira te ribolova i biciklizma, u ponedjeljak, 6. rujna na red je došao turnir u uličnoj košarci – Streetball.

Cilj je ovog turnira širenje popularnosti košarke u Krapinsko-zagorskoj županiji te okupljanje mladih uz sport i druženje, a turnir na kojem je nastupilo osam ekipa odigran je na vanjskom igralištu kod Osnovne škole Ljudevita Gaja.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, pa su se tako u Grupi A natjecali Zagorski Bullsi, Koučevi, Tudum i High 4, dok su u Grupi B bili Veterani, Ništa, La familija gringosi i Kadeti.

Prvo mjesto na Streetball turniru zasluženo je pripalo ekipi Tudum, u sastavu Petar Štrok, Nikola Poslončec, Dino Benc i Bruno Ranogajec, koja je u finalu s tijesnih 21:19 svladala ekipu Koučevi za koju su igrali Zoran Strehovec, Filip Križnik i Marko Golub.

U borbi za treće mjesto u kojoj su snage odmjerili La familija gringosi i Veterani, uspješniji su s 21:12 bili Gringosi za koje su igrali Martin Mlinarić, Lovro Čižmek, Daniel Strehovec i Noa Konjić.

Podsjetimo, osim sporta, ponedjeljak je u Tjednu kajkavske kulture obilježio i jubilarni 20. Znanstveni skup pod nazivom „Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća”, koncert Gordane Ivanjek u klavirskoj pratnji Jurice Vugreka te predstava GFUK-a „4 poze sretan svršetak”.

www.sjever.hr
07.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.