Now Reading:
Čehok opleo po Bosilju: Ako tako izgledaju najavljene promjene, građani Varaždina ih neće preživjeti!
Full Article 3 minutes read

Čehok opleo po Bosilju: Ako tako izgledaju najavljene promjene, građani Varaždina ih neće preživjeti!

Pregovori oko „ruku” u Županijskoj skupštini između bivšeg varaždinskog gradonačelnika i novog župana Anđelka Stričaka nastavit će se, rekao je Ivan Čehok u petak na konferenciji za novinare.

Kako tvrdi, njegova županijska lista je, s četiri doktora znanosti, poduzetnicima i gospodarstvenicima, najjača u Hrvatskoj.

-Mi smo predložili određene gospodarske i obrazovne teme i moram reći da je župan pokazao razumijevanje i rekao da je to moguće implementirati i postaviti u njegov razvojni plan za Županiju za sljedeće četiri godine – rekao je Čehok dodavši kako će se razgovori nastaviti idući tjedan.

Njegova je lista, kako kaže, zadovoljna načinom na koji novi župan radi, dok su s novim gradonačelnikom, blago rečeno, nezadovoljni.

– Što se tiče rada u Gradskom vijeću, možemo reći da je rad novoizabranog gradonačelnika potpuni kontrast u odnosu na župana. Župan je zvao sve klubove vijećnika, pa i SDP koji je oporba. S druge strane, nažalost, gradonačelnik je sazvao konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća, a da nas kao vodeću listu, odnosno listu koja ima najviše vijećnika, nije uopće o tome obavijestio. Niti nas je zvao na razgovor, niti nas je pitao što mislimo, kao ni što očekujemo – izjavio je Čehok napomenuvši kako od 21 vijećnika, deset njih nije obaviješteno.

Zaključio je kako bi bilo logično da je novi gradonačelnik sjeo s njima kao s najjačom listom i pitao ih što misle o terminu konstituirajuće sjednice.

– Ja u četvrtak popodne recimo uopće ni ne mogu biti. Dakle, to je krajnje neozbiljno, krajnje drsko, krajnje podcjenjujuće za gradske vijećnike – dodao je.

Uz riječi „Svatko napreduje do granice svoje nesposobnosti” bivši je gradonačelnik nastavio prozivati novog čovjeka na čelu Grada, negirajući bilo kakve kosture u ormaru koje spominje Bosilj.

– Moram vam reći da je istina ovakva – kad smo mi preuzimali upravljanje Gradom, SDP je, što je Bosilj znao, imao preko 30 milijuna kuna dugova samo prema državi! Mi smo uspjeli, u nepunih devet mjeseci, sve to dogovoriti – rekao je Čehok te napomenuo kako oni nisu suspendirali ugovor o javno – privatnom partnerstvu, niti ga prestali plaćati, već su u koronakrizi smanjili iznos rate.

Na kraju, Čehok je optužio novu gradsku upravu da se, umjesto s bitnim problemima na području grada, bavi kadrovima.

– Danas u Poljani Biškupečkoj imate tone i tone komunalnog otpada koje se tamo istovaruju. Koliko čujem Grad nema kamo voziti komunalni otpad iz kućanstava nego to istovaruje u Poljani, a koliko čujem, gradonačelnik, umjesto da se time bavi, ovih dana zapošljava prvi kadrovski izbor – kazao je Čehok dodavši kako je riječ o PR stručnjakinji koja iz Međimurske županije prelazi u Grad Varaždin.

– U danima kad se čovjek treba baviti pitanjima Vijeća, razgovorima s vijećnicima i rješavati otpad, on je odlučio napraviti prvi kadrovski izbor i to na mjestu PR-a u Gradu. Ja vas pitam gdje je tu ta proklamirana otvorenost, transparentnost, o čemu se tu uopće radi, o kakvim kadrovima? Mi preuzimamo nekog iz Međimurske županije tko će raditi PR, a u Gradu imate nekoliko ljudi koji se time bave – govori Čehok.

Riječima kako će građani Varaždina teško preživjeti najavljene promjene ako će one ovako izgledati završio je konferenciju za novinare.

tk / www.sjever.hr
11.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.