Now Reading:
Župan Koren sudjelovao na online sastanku s premijerom Plenkovićem
Full Article 2 minutes read

Župan Koren sudjelovao na online sastanku s premijerom Plenkovićem

U utorak je održan online sastanak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sa županima, ravnateljima zavoda za javno zdravstvo te predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina na temu provedbe Plana cijepljenja. Sastanku su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Premijer Plenković je kazao kako se u narednim tjednima očekuje povećanje dinamike isporuke cjepiva protiv koronavirusa što će znatno većem broju stanovnika diljem Hrvatske omogućiti da se cijepi te je naglasio važnost usklađenosti djelovanja i djelotvorne provedbe Plana cijepljenja na cjelokupnom području Hrvatske.

U tom pogledu, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nastavio je s daljnjim planiranjem organizacije punktova za cijepljenje na području županije te će i iduća dva punkta u Koprivnici i Križevcima koja su planirana za subotu, kao i do sada biti pripremljena u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima, a na njima će se u svakom gradu procijepiti po 1800 stanovnika.

Županija je spremna i za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije o čemu će se između ostalog raspravljati na koordinaciji Stožera koji je najavljen za četvrtak.

www.sjever.hr
05.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.