Now Reading:
Grad Lepoglava: Čak 200.000 gradskih kuna potpore malim poduzetnicima
Full Article 3 minutes read

Grad Lepoglava: Čak 200.000 gradskih kuna potpore malim poduzetnicima

Grad Lepoglava je tvrtkama iz kategorije mikro subjekata malog gospodarstva podijelio ukupno 200.000 kuna bespovratnih potpora. Riječ je o potporama male vrijednosti dodijeljenih putem javnog poziva, a u okviru Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lepoglave za 2021. godinu.

Pravo na bespovratnu potporu ostvarile su 22 tvrtke koje su 30. travnja s Gradom Lepoglavom potpisale ugovore o dodjeli potpora s maksimalnim iznosom pojedinačne potpore od 15.000 kuna odnosno 50 posto sredstava od vrijednosti uložene u investiciju.

-2018. godine donio sam odluku kojom je pokrenut ovaj program bespovratnih potpora poduzetnicima s područja Grada Lepoglave. Od tada, uključujući i ovu godinu, za taj je program izdvojeno više od pola milijuna kuna, a potpore je dobilo više od 60 poduzetnika s gradskog područja – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić te istaknuo da je u ovoj godini dosadašnji iznos sredstava namijenjen za ovaj program povećan za 10 posto odnosno na 200.000 kuna.

Ove su godine, zbog teške situacije u kojoj su se našle zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, potpore mogli koristiti i tvrtke koje se bave ugostiteljskom ili trgovačkom djelatnošću.

Osim navedene pomoći, istaknuo je gradonačelnik Škvarić, Grad Lepoglava je donio niz mjera za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa pa je tako sve poduzetnike oslobodio plaćanja komunalne naknade.
-Svjesni smo problema s kojima se poduzetnici u ovim vremenima susreću. Grad Lepoglava nastoji osigurati uvjete za investicije koje će otvoriti nova radna mjesta. S tim ciljem razvijamo našu poduzetničku zonu koja je spremna za investicije kojih na području Grada Lepoglave ima. Tako će uskoro biti otvoreno 30-ak radnih mjesta zahvaljujući ulaganju talijanskog investitora. Iako Grad nije taj koji će otvarati radna mjesta, otvorili smo ih 15-ak i to kroz projekt “Zaželi” te u novoizgrađenim gradskim dječjim vrtićima – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da se zalaže za to da se rebalansom ovogodišnjeg proračuna osigura minimalno još 100.000 kuna te raspiše još jedan poziv za dodjelu potpora poduzetnicima, a s obzirom na potrebe, ali i interes koji su iskazali za ovakvom vrstom pomoći.

-Ova nas je potpora potaknula na opremanje lokala. U investiciju nabavke opreme vjerojatno ne bismo išli da nije bilo ove potpore – pojasnio je Zlatko Bajsić, vlasnik ugostiteljskog obrta. I drugi korisnici potpora istaknuli su da im je, posebice u vremenima otežanog rada zbog pandemije.izazvane virusom COVID-19, gradska potpora itekako dobro došla i pomogla da se ulaganjem u sredstva za rad održe na tržištu.

www.sjever.hr
05.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.