Now Reading:
PROGNOZA Još danas sunčano, a onda kiša
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Još danas sunčano, a onda kiša

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu, u Slavoniji i povećanu naoblaku s kojom ujutro može pasti još malo kiše.

Poslijepodne su lokalni pljuskovi izgledni u gorju te na sjevernom Jadranu, a mogući i u unutrašnjosti Dalmacije. U jutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, potkraj dana jugo. Najniža temperatura zraka u gorju od 3 do 8, u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša dnevna između 18 i 23 °C.

Slično kao i prethodnog dana, ujutro bi mjestimično u gorskim predjelima plućni i bolesnici od krvožilnih bolesti mogli imati manje smetnje. U drugom dijelu dana će se u cijeloj zemlji biometeorološke prilike pogoršati u odnosu na prvi dio, pa su svuda moguće manje smetnje kod kroničnih bolesnika, a lošije raspoloženje, razdražljivost i nesanica kod meteoropata.

U nastavku tjedna bit će promjenjivo, povremeno s kišom i pljuskovima, u petak najčešće na Jadranu i predjelima uz njega, a u subotu i početkom nedjelja u većini zemlje. Puhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, tijekom petka u jačanju na jako do olujno koje će u subotu okretati na južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u blagom porastu do subote, potom od nedjelje svježije, osobito na kopnu.

sjever.hr/dhmz 01.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.