Now Reading:
Izvrsna varaždinska generacija mladih atletičara, na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske ove godine 68 medalja
Full Article 3 minutes read

Izvrsna varaždinska generacija mladih atletičara, na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske ove godine 68 medalja

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok u četvrtak je u salonu Gradske vijećnice primio najbolje varaždinske atletičare koji su ove sezone ostvarili zapažene rezultate. U 2020. godini na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u dvorani i na otvorenom mladi natjecatelji Atletskog kluba Sloboda osvojili su u različitim kategorijama i disciplinama ukupno 68 medalja od kojih 31 zlatnu, 20 srebrnih i 17 brončanih.

– Ovo je sjajna generacija i ovo su sjajni sportski rezultati. Malo koji klub u Hrvatskoj se vratio s natjecanja juniora ili kadeta sa 68 medalja. Nema se što puno reći osim čestitati trenerima i upravi i ovoj divnoj djeci koja se bave atletikom. Tu se pokazuje izravna veza stvaranja dobrih uvjeta, infrastrukturnih sportskih, poput ulaganja u stazu koju smo napravili za potrebe europskog natjecanja, i rezultata. Što su bolji uvjeti, to će djeca postizati bolje rezultate. Naravno, uz suradnju trenera i onih koji brinu o djeci. Pozivam naše gospodarstvenike da se uključe, da pomognu atletskom klubu. Grad izdvaja za objekte, za trenere i sportski pogon, ali to nije dovoljno. To su djeca koja su ostvarila norme za europska natjecanja i trebat će pomoći ovoj darovitoj generaciji – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik kluba Stjepan Smernjak generaciju je opisao kao izuzetno talentiranu, ali i jako povezanu. Rezultat su odlični rezultati.

– Osvojili smo puno medalja, a mi smo mali klub u državnim okvirima. Zagrebački klubovi s osam profesionalnih trenera, a mi imamo jednu osobu profesionalca koji je i trener i tajnik i administrator. Djeca i treneri rade izvrsno, uvjeti su jako dobri i rezultat svega je da smo trenutno četvrti klub u državi po pojedinačnim medaljama, a to nije mala stvar – kazao je Smernjak.

Sa sjajnim mladim atletičarima na prijemu su bili i treneri Patrik Koščak i Mrinko Šipoš.

Rahela Leščak (disciplina 400 m i 400 m prepone) – višestruka prvakinja Hrvatske, standardna juniorska reprezentativka Hrvatske, ispunjena norma za starije juniorsko prvenstvo Europe 2021. godine

Klara Koščak (disciplina skok u dalj, 100 m prepone, sedmeroboj) – višestruka prvakinja Hrvatske, standardna juniorska i seniorska reprezentativka Hrvatske, ispunjena norma za mlađe juniorsko prvenstvo Europe 2021.

Martin Mlinarić (disciplina skok u vis) – višestruki prvak Hrvatske, juniorski reprezentativac Hrvatske, ispunjena norma za mlađe juniorsko prvenstvo Europe 2021.

Roko Farkaš (disciplina 100 m , skok u dalj i skok u vis) – kadetski prvak Hrvatske u disciplini 60 m, 100m, skok u dalj i skok u vis, ispunjena norma za mlađe juniorsko prvenstvo Europe 2021.

Jana Koščak (disciplina skok u vis, dalj) – višestruka prvakinja Hrvatske u disciplini skok u dalj, skok u vis i bacanju koplja, kadetska reprezentativka Hrvatske

Marko Kušter (disciplina 200 m, 400 m) – višestruki kadetski prvak Hrvatske, kandidat Hrvatskog atletskog saveza za mlađe juniorsko prvenstvo Europe 2021.

Viktorija Vujović (disciplina 100 m, bacanje kugle) – višestruka osvajačica medalja na prvenstvima Hrvatske, kandidatkinja Hrvatskog atletskog saveza za mlađe juniorsko prvenstvo Europe 2021.

Janko Kišak (disciplina 100 i 300 m prepone, skok u dalj) – hrvatski mlađe kadetski rekorder, višestruki osvajač medalja na prvenstvima Hrvatske

Valentino Bečeheli (disciplina 400 m) – drugoplasirani na mlađe juniorskom prvenstvu Hrvatske u disciplini 400 m

Mateo Pongračić (disciplina skok s motkom, skok u dalj) – drugoplasirani na kadtstkom prvenstvu Hrvatske u disciplini skok s motkom

n.kalajdžija / sjever.hr

03.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.