Now Reading:
Promjene na čelu Agromeđimurja
Full Article 2 minutes read

Promjene na čelu Agromeđimurja

Ilija Nedić poziciju predsjednika Nadzornog odbora Agromeđimurja zamijenio je čelnom operativnom pozicijom. Preuzeo je mjesto predsjednika Uprave od Damira Cincara. Nedić je većinski vlasnik tvrtke (sa 61,99 posto dionica na svoje ime i na ime svoje tvrtke TENA) – donosi Lider.hr.

Nadzorni odbora sada ima samo dvoje članova, nova predsjednica je dosadašnja članica NO-a, predstavnica radnika Jelena Glavina, a Nikola Vujačić njen je zamjenik.

Trgovačko društvo, Agromeđimurje d.d. Čakovec, utemeljeno je davne 1947. godine kao poljoprivredno poduzeće koje preko svojih pravnih i organizacijskih prednika uspješno posluje preko 70 godina.

Današnji pravni i organizacijski oblik poprima 1993. godine, nakon uspješno provedenog postupka pretvorbe društvenog poduzeća “Poljoprivredno dobro” Čakovec u dioničko društvo.

Djelatnost društva danas čine ratarska proizvodnja koja se obavlja na području većeg dijela Međimurske županije i tov junadi na farmi u Donjoj Dubravi.

Agromeđimurje d.d. Čakovec je 2019. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 40.125.403,00 kn što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 12.366.853,00 kn u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 27.758.550,00 kn.

Unatoč rastu prihoda poslovni subjekt je 2019. poslovao s gubitkom, dok je prethodne godine poslovao s neto dobiti.

www.sjever.hr

03.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.