Now Reading:
Škvarić: S posebnim se pijetetom prisjećamo svih koji su dali svoj doprinos stvaranju i izgradnji hrvatske vojske i obrani naše domovine
Full Article 2 minutes read

Škvarić: S posebnim se pijetetom prisjećamo svih koji su dali svoj doprinos stvaranju i izgradnji hrvatske vojske i obrani naše domovine

Izaslanstvo Grada Lepoglave, predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, danas je povodom Dana državnosti odalo počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

Među poginulim hrvatskim braniteljima je i 12 branitelja s područja grada Lepoglave, a svima je njima počast odana kod spomen križa na gradskom groblju u Lepoglavi gdje su položeni vijence i upaljene svijeće.

-Dan državnosti obilježavamo zbog konstituiranja našeg Hrvatskog sabora 1990. godine. Konstituiranjem Hrvatskog sabora omogućili smo da kao Sabor donašamo zakone u korist naše države, zakone koji će omogućiti da živimo ljepše, slobodnije, demokratskije, u svojoj državi koju smo dugi niz godina čekali – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Podsjetio je i na jučerašnji Dan hrvatske vojske i Dan oružanih snaga kopnene vojske, uputivši poseban pozdrav načelniku Glavnog stožera OSRH-a, Lepoglavčaninu Robertu Hranju.
-Zbog te naše hrvatske vojske, naših branitelja, s posebnim se pijetetom prisjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos stvaranju i izgradnji hrvatske vojske i obrani naše Domovine. U obrani Domovine nisu se svi, na žalost, vratili svojim kućama, stoga im danas odajemo na ovaj način poseban pijetet, uz poruku da njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti – kazao je Škvarić.

Uz gradsko izaslanstvo, počast će poginulim braniteljima odati članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici braniteljskih udruga.

ak/sjever.hr

29.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.