Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA Krapinski maturanti povorkom obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja
Full Article 2 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA Krapinski maturanti povorkom obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Ova je školska godina bila po mnogočemu specifična, a time i zahtjevna za sve učenike, a posebno maturante.

Osim što su školske klupe fizički napustili već sredinom ožujka ne znajući da se do kraja nastavne godine neće ni vratiti, zbog specifične situacije uzrokovane koronavirusom, kraj svoj srednjoškolskog školovanja nisu mogli proslaviti ni klasičnom „Norijadom”.

No kako bi se još jednom okupili i pozdravili s prijateljima, maturanti Srednje škole Krapina odlučili su se sa školskom godinom pozdraviti povorkom gradskim ulicama.

„Ovo je generacija koja je ostala uskraćena za puno toga, generacija koja nije imala prilike oprostiti se sa školskim prijateljima poput prijašnjih maturanata. Ove godine nema klasične „Norijade”, no kad su nam se maturanti obratili sa zamolbom da ipak na neki način obilježe završetak školovanja, morali smo im izaći u susret, da ne budu generacija koja je propustila baš sve”, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Istaknuo je i da je Srednja škola Krapina, kao najveća škola u Krapinsko-zagorskoj županiji i jedna od najvećih u Hrvatskoj, prema programima koje ima i uspjesima koje ostvaruje perjanica školstva u cijeloj županiji.

Zahvalu gradonačelniku iskazale su i maturantice Lana Vuzem i Helena Polanščak.

– Želimo zahvalimo gradonačelniku i svima iz Grada Krapine što su nam omogućili da imamo ovakav završetak nastavne godine. Nismo očekivali da će se situacija tako odvijati, mislili smo da ćemo imat Norijadu kao i svaka druga generacija, ali situacija je bila specifična i zato smo zahvalni gradonačelniku što nam je omogućio barem ovo – kazale su Lana i Helena.

m.furlan/sjever.hr 29.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.