Now Reading:
Dječji vrtić u Višnjici pri samom završetku – do sada prijavljeno 50 djece
Full Article 3 minutes read

Dječji vrtić u Višnjici pri samom završetku – do sada prijavljeno 50 djece

Grad Lepoglava jedinstven je po tome da je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja na svom području istovremeno gradi dva dječja vrtića. Uz adaptaciju dječjeg vrtića u Lepoglavi, gradi se vrtić i u Višnjici koji će moći pohađati 60 djece. Završne radove obišao je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić i ravnateljica dječjeg vrtića Valentina Husnjak-Ribić.

“Višnjica je pogranično područje, ruralno područje grada Lepoglave koji dobiva jedan prekrasan sadržaj, jedan prekrasan objekat. To je ono što na ovom područje treba s naglaskom da djeca s ovog područja, mlade obitelji tu i ostanu”, kazao je gradonačelnik Škvarić.

“Veličina ovog vrtića je oko 500 kvadrata i omogućiti će da u ovom prostoru budu tri odjeljenja odnosno skupine, jaslička, mlađa i starija vrtićka skupina sa ukupno 60-ak djece. Ukupna vrijednost ove investicije je 3,8 milijuna kuna koja obuhvaća građevinske radove i uređenje okoliša, a Grad je dodatno raspisao natječaj i za opremu u vrijednosti 500 tisuća kuna. Dječji vrtić u Višnjici kompletno se financira iz vlastitih proračunskih sredstava, a 100 tisuća kuna smo dobili od Ministarstva regionalnog razvoja. “, rekao je Škvarić.

“Vrtić će biti završen tijekom srpnja, pa će tako sva djeca s područja Višnjice od rujna moći krenuti u ovaj vrtić i za sada je prijavljeno oko 50-ak djece svih dobnih skupina”, dodao je Škvarić.

“Gradnja ovog vrtića u Višnjici značajan je projekat za ovo područje. Mnogi roditelji s ovog područja rade u susjednoj Sloveniji, a do sada su morali djecu voziti u vrtić u Lepoglavu ili Ivanec i vraćati se istim putem do posla”, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić.

Adaptacijom vrtića u Lepoglavi, izgradnjom vrtića u Višnjici i privatnim vrtićem u Žarovnici sva će djeca s područja grada Lepoglave moći pohađati vrtić i neće biti listi čekanja. Troškove vrtića u visini do 80% snosi Grad Lepoglava dok roditelji plaćaju manji dio sufinanciranja. Za treće dijete u obitelji i djecu branitelja vrtić je besplatan.

m.sopek/sjever.hr 16.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.