Now Reading:
M. Posavec:”Zbog krize nismo smanjivali ni zaustavljali gospodarstvo u Međimurju – bilo je i novih zapošljavanja i otvaranja obrta”
Full Article 2 minutes read

M. Posavec:”Zbog krize nismo smanjivali ni zaustavljali gospodarstvo u Međimurju – bilo je i novih zapošljavanja i otvaranja obrta”

Početak i kraj svake krize uvijek se reflektira kroz građevinarstvo jer kad građevina ide, onda idu i završni radovi, ide i opremanje, kaže župan Međimurske županije Matija Posavec.


-Mi smo nastojali kroz cijelo ovo vrijeme, s obzirom da imamo veliki investicijski ciklus koji ide direktno ili indirektno preko proračuna Međimurske županije, ne smanjivati, odnosno ne zaustavljati. U ovih proteklih 2,5 mjeseca završena je škola u Vratišincu, Macincu, Poturnu, Hodošanu i Donjoj Dubravi. Te investicije smo završili, nove smo otvorili. I za 2,5 milijuna kuna se očekuje opremanje škole u Pribislavcu, i to će se riješiti u naredna 2 mjeseca, očekujemo do početka nastave – ističe Posavec.

Dodao je kako samo u ovoj godini oko 200 milijuna kuna ide u gospodarstvo.
-Ide na način da izvođači radove rade na tim investicijama, a od toga je više od 90 posto naših međimurskih tvrtki. Ono što smo mi cijelo vrijeme potencirali, sad je politika Hrvatske udruge poslodavaca koji kažu da se koriste domaće, lokalne tvrtke i na taj se način daje impuls gospodarstvu – kaže župan uz napomenu da će u Međimurju nastaviti s investicijama.

zupani o nastavi (6) matija posavec

Naravno, ne ide sve glatko:
-Imamo problem s povratom sredstava jer kad je vama odobren EU novac, onda ne ide direktno, već preko državnih agencija, tijela i ministarstava i to ne ide onom dinamikom kojom smo predviđali. Mi iz našeg proračuna moramo dati pozajmicu školama da škola plati izvođača radova i to ćemo morati premostiti.

Govoreći o trenutnoj gospodarskoj situaciji u Međimurju, župan Posavec je kazao:
-Što se ukupnog gospodarstva tiče, u ovom trenutku oko 380 naših građana je na Zavodu za zapošljavanje, pretpostavljamo zbog koronavirusa. Bilo je i novih zapošljavanja, novih otvaranja obrta, a sveukupno 2450 poduzeća je tražilo mjere Vlade.

mf i ak/sjever.hr

16.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.