Now Reading:
Ž. Tušek: Mislim da bismo trebali ići na izbore prije ljetne pauze
Full Article 2 minutes read

Ž. Tušek: Mislim da bismo trebali ići na izbore prije ljetne pauze

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, saborski zastupnik Žarko Tušek, prilikom jučerašnjeg obilaska Marije Bistrice, odgovorio je i na pitanja novinara vezana uz predstojeće parlamentarne izbore.

– Formalnu informaciju o tome kada slijedi raspuštanje Sabora nemam, no komuniciramo u kontekstu suradnje s epidemiolozima, s ljudima koji vode nacionalni krizni stožer, sa strukom, prije svega medicinskom. Govorimo o najboljem terminu izbora kako bi bili provedeni po zakonu, legalno, legitimno. Sadašnja se Vlada birala 11. rujna prije četiri godine, tako da su svi rokovi u narednih nekoliko mjeseci aktualni – kazao je Tušek.

– Osobno mislim da ukoliko je situacija sada stabilna, odnosno epidemiološka situacija dobra, ako se otvore komunikacijski kanali da to bude adekvatno u smislu ishođenja mogućnosti da se izbori provedu, mislim da bismo trebali ići na izbore prije ljetne pauze – dodao je.

Na pitanje postoji li mogućnost uvođenja novog sustava izbora elektroničkim ili sličnim putem, Tušek je odgovorio da se o tome može raspravljati, ali u neko drugo vrijeme.

– Svi moderni sustavi, kako se izbori u svijetu provode u demokratskim, civiliziranim zemljama, uvijek su legitimni za raspravu o tome mogu li biti ovdje kod nas provedeni, od dopisnog i elektroničkog glasanja i svega ostalog. To je stvar o kojoj se može raspravljati, ali zasigurno ne dva mjeseca prije izbornih rokova. U neko drugo vrijeme, dapače – pojasnio je Žarko Tušek.

a.kučić / sjever.hr

09.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.