Now Reading:
Vikend sunčan, a kakav će biti početak tjedna?
Full Article 2 minutes read

Vikend sunčan, a kakav će biti početak tjedna?

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice sunčano i toplo. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak, na moru jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, u Lici ponegdje niža, a na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Kod većine ljudi će podržavati dobro raspoloženje. Meteoropati neće imati tegobe uzrokovane vremenom, a kroničnim bolesnicima će biti olakšano podnošenje tegoba od kojih inače pate. Preporuča se boravak u prirodi uz zaštitu od koronavirusa.

Promjenljivo uz postupni porast vjerojatnosti kiše, te razmjerno vjetrovito i do ponedjeljka još toplo. Mjestimična kiša u nedjelju je moguća uglavnom na Jadranu i uz njega, a u ponedjeljak se očekuje ponajprije na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti. U utorak kiše će povremeno biti u većini krajeva pri čemu se uglavnom na Jadranu očekuje i grmljavina. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na moru jugo koje u ponedjeljak može biti i olujno, a u utorak će okrenuti sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak, na Jadranu buru. U utorak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu osvježenje.

sjever.hr / DHMZ

09.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.