Now Reading:
Štićenica Doma za starije osobe u Koprivnici pozitivna na koronavirus
Full Article 3 minutes read

Štićenica Doma za starije osobe u Koprivnici pozitivna na koronavirus

Štićenica Doma za starije osobe u Koprivnici pozitivna je na virus COVID-19, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

-Štićenica je hospitalizirana u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ s respiratornim simptomima i nalazi se na Odjelu za infektologiju s obostranom upalom pluća, a danas su stigli nalazi da je ona pozitivna na koronavirus – rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.
-Štićenica je u Domu bila u jednokrevetnom apartmanu, posljednjih 10-ak dana prema preporukama resornog ministarstva sve potrebno je dobivala na ulazu u sobu, a pregledala ju je i liječnica zadužena za korisnike koprivničkog Doma koja joj je s obzirom na zdravstvene znakove koje je imala, prepisala terapiju antibiotikom. Prilikom dolaska u koprivničku bolnicu, medicinsko osoblje ju je pregledalo u zaštitnim opremama te nisu u opasnosti s obzirom na kontakt s osobom pozitivnom na ovaj virus – dodaje Vadla i ističe kako je u tijeku epidemiološka obrada u Domu za starije osobe na koprivničkom Lenišću.

Vadla je istaknula kako je i privedena kraju epidemiološka obrada dviju pozitivnih osoba na ovaj virus, zaposlenika koprivničke bolnice, te su 32 osobe iz bolničkog sustava stavljene u samoizolaciju: osam spremačica, pet liječnika i 19 medicinskih sestara.

-U koprivničkoj bolnici smješteno je trenutno četvero pacijenata pozitivnih na koronavirus, s lakšom do srednje teške zdravstvene slike, koja ne zahtjeva intenzivnije liječenje – naglasio je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić te dodao kako s obzirom na broj zaposlenih u bolnici kojima je izrečena mjera samoizolacije, nema trenutno problema s organizacijom rada u koprivničkoj bolnici.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke zatekli su 12 osoba bez važeće propusnice, a jedna ženska osoba u Đurđevcu je kršila mjere samoizolacije – kazao je načelnik PU Vjekoslav Štimac te dodao kako je do sada 40 osoba kršilo izrečene mjere dok ih je četiri to učinilo po dva puta.

Na današnjoj sjednici županijskog i koprivničkoj Stožera civilne zaštite raspravljalo se o još nekim temama poput ribolova i lova, pa je stav oba Stožera, napominje načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, da ribolov i lov nisu nužno neophodne aktivnosti za život te se i dalje zabranjuju. Trenutno je u Koprivničko-križevačkoj županiji na virus COVID-19 pozitivna 21 osoba, a pod nadzorom i u samoizolaciji su 63 osobe, njihovi bliski kontakti. 

www.sjever.hr

09.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.