Now Reading:
Za vikend bi mogli imati pokoju pahulju snijega
Full Article 2 minutes read

Za vikend bi mogli imati pokoju pahulju snijega

Danas nas očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na istoku zemlje ujutro mjestimice s maglom. Navečer i u noći na nedjelju u nizinama unutrašnjosti ponegdje će biti slabe kiše i susnježice, a u gorju snijega. Vjetar uglavnom slab, navečer umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak prema večeri okrenuti na buru koja će u noći jačati. Najviša temperatura zraka od 5 do 10 u unutrašnjosti te od 10 do 15 °C na obali i otocima.

Sutra u unutrašnjosti u noći i prijepodne promjenljivo oblačno, ponegdje uz slabu susnježicu i snijeg, a u drugom dijelu dana se očekuje razvedravanje. Na Jadranu pretežno sunčano, no još će u noći biti više oblaka, ali će se zadržati uglavnom suho. Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, a na Jadranu jaku i olujnu buru i sjeverac. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu od 5 do 9, a najviša dnevna između 2 i 6 na kopnu te od 9 do 13 °C na moru.

Dodajmo da su se Krapina i Križevci jutros probudili na -3 stupnja dok je Varaždin bio nešto malo “topliji” sa -2.

U cijeloj zemlji će na biometeorološke prilike utjecati brz prolaz frontalnog poremećaja slabijeg intenziteta. Kod kroničnih bolesnika su stoga moguće malo pojačane tegobe od kojih inače pate, a kod meteoropata umor i nešto lošije raspoloženje.

www.sjever.hr/DHMZ 04.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.