Now Reading:
Ponedjeljak najhladniji dan u novome tjednu, a hladno će biti i u novogodišnjoj noći
Full Article 2 minutes read

Ponedjeljak najhladniji dan u novome tjednu, a hladno će biti i u novogodišnjoj noći

Zima je pokazala svoje pravo lice – nakon hladnog i vjetrovitog vikenda pred nama je najhladniji dan u novome tjednu, a ni novogodišnja noć neće biti baš ugodna

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, u gorju prijepodne umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, prema večeri u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -3, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od 1 do 5 na kopnu te od 6 do 9 °C na moru.

Vrijeme narednih dana

U nastavku tjedna pretežno sunčano i hladno. U utorak na Staru godinu prolazno oblačnije, a oblaci bi se mogli zadržavati ponegdje u Slavoniji i na prvi dan siječnja. U četvrtak ujutro u unutrašnjosti mjestimice može biti magle.
Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, a u novogodišnjoj noći zapuhat će ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu bura, umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u utorak će prolazno okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez promjene, duž obale i na otocima u blagom porastu.

Novogodišnja će noć u unutrašnjosti biti hladna i u većem dijelu Hrvatske temperatura će pasti ispod nule. Na Jadranu ugodnije.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti povoljne. U jutarnjim je satima moguća magla u unutrašnjosti, pa srčane bolesnike i astmatičare upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Uz zaštitu od hladnoće u najhladnijim dijelovima dana, vrijeme može biti poticajno većini ljudi.

www.sjever.hr/dhmz

30.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.