Now Reading:
Međimurski ministar jasno poručio – “Smatram da bi nedjelja trebala biti slobodna”
Full Article 2 minutes read

Međimurski ministar jasno poručio – “Smatram da bi nedjelja trebala biti slobodna”

horvat

Nakon 11 godina – ponovno se uređuje rad nedjeljom. Iz Vlade su potvrdili da će mijenjati Zakon o radu i uskladiti ga s odlukom Ustavnog suda iz 2009. koji je ukinuo zabranu rada. Ovaj put rad trgovina bio bi ograničen na nekoliko nedjelja u godini. Sindikati očekivano zadovoljni, no trgovci upozoravaju da će ograničenje – ugroziti gospodarski rast.

“Najbliži smo, i to mogu potvrdit austrijskom modelu; u ovom trenutku diskutiramo koliko je to nedjelja koje bi poslodavci mogli definirat kao radne nedjelje, kazao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat gostujući u Temi dana HTV-a.

Zakon bi mogao biti prihvaćen, kažu u Vladi, u prvoj polovini 2020. godine.

Da bi rad trgovina nedjeljom u idućoj godini mogao biti zakonom uređen i ograničen slično kao u Austriji, najavio je na Božić i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

A austrijski model znači da bi trgovci mogli raditi samo nekoliko nedjelja u godini. Oni u turističkim zonama mogu odabrati ljetne nedjelje, a ostali primjerice one u prosincu.http://hr.n1info.com/Vijesti/a471534/Ministar-Horvat-Smatram-da-bi-nedjelja-trebala-biti-slobodna.html

www.sjever.hr/Hina/N1 30.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.