Now Reading:
NASTAVLJA SE ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Danas nema nastave u Zagorju i Podravini
Full Article 2 minutes read

NASTAVLJA SE ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Danas nema nastave u Zagorju i Podravini

prosvjed

Danas se nastavlja štrajk u školama a na redu su škole u pet kontinentalnih županija. Bit će to Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija. Riječ je o cirkularnom štrajku prema kojem su svakog narednog dana na redu škole u drugim županijama.

Podsjetimo, u petak je održan štrajk u osnovnim i srednjim školama u četiri županije: Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Međimurskoj te Varaždinskoj.

Inače, Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama, kojeg vodi Varaždinac Branimir Mihalinec, izuzetno su zadovoljni odaziovm na štrajk. Prema njihovim podacima u štrajku je sudjelovalo u osnovnim školama 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ima nešto drugačije podatke. Navelo je kako je štrajkalo 68 posto zaposlenih u osnovnim i 65 posto zaposlenih u srednjim školama.

Inače, i Mihalinec i Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, također iz Varaždina, poslali su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem ističu da su oni štrajkom poslali poruku njemu da ponovo sjednu za stol kako bi ga argumentima uvjerili u ispravnost svojih traženja. Ističu da premijer to odbija već komunicira preko medija. Oba sindikata za danas u 12.00 sati najavili su konferenciju za medije na kojem će obrazložiti svoje argumente.

s.kalajdžija/sjever.hr 14.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.