Now Reading:
Održan izbor Najuzornije hrvatske seoske žene
Full Article 2 minutes read

Održan izbor Najuzornije hrvatske seoske žene

izbor najuzornije zene

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki prisustvovala je 20. Izboru najuzornije hrvatske seoske žene, koji je održan 12. listopada 2019. godine u Ozlju.

Veliki pljesak okupljenih u sportskoj dvorani OŠ Slave Raškaj odnijele su predstavnice Krapinsko-zagorske županije – Danica Bajs iz Marije Bistrice i Ines Kuna Lihtar iz Budinšćine.

Danica Bajs je nositeljica OPG-a koji se bavi proizvodnjom misnog vina. Uzgaja i žitarice, povrće, orahe, lješnjake i stabla crnogorice. Članica je Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, volontira u Župi i pjeva u župnom zboru, bavi se frizerskim poslom, peče torte i kolače te već niz godina organizira biciklijadu Selnica Gusakovec. Udana je i majka troje djece.

Ines Kuna Lihtar je predsjednica udruge Gotali koja čuva tradiciju, običaje i stare zanate, a najpoznatija je po manifestaciji Tak se negda pri nami delale. Radi kao odgojiteljica, vodi OPG za svoje potrebe i obiteljsku tvrtku. Ines je i predsjednica Mjesnog odbora Gotalovec i Topličica te i na taj način doprinosi boljem i kvalitetnijem životu na selu. Udana je i majka dvoje djece.

Među 20 uzornih seoskih žena iz 14 županija i Grada Zagreba, najuzornijom je proglašena Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije.

www.sjever.hr/kzz.hr 14.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.