Now Reading:
Je li Koprivničko-križevačka županija idealno mjesto za život?
Full Article 3 minutes read

Je li Koprivničko-križevačka županija idealno mjesto za život?

Svojom prehrambenom i farmaceutskom industrijom te brzorastućim malim i srednjim tvrtkama Koprivničko – križevačka županija, preciznije Koprivnica kao njeno središte, nosi titulu jednog od vodećih industrijskih centara u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske – donosi Jutarnji.hr.

Generator razvoja ovog područja je prehrambeni gigant Podravka, a tu se nalazi i lider u području farmaceutike Belupo, papirna industrija s tvrtkama Hartmann, Bilokalnik-Ipa, Vemo trade i Ekopapir te međunarodna kompanija Carlsberg Croatia. Na području županije posluje preko 1.500 subjekata koji godišnje ostvaruju ukupne prihode preko 10 milijardi kuna.

Uz gospodarsko i kulturno središte Koprivničko-križevačke županije, Koprivnica je i obrazovno središte u kojem je smještena Uprava te 10 studijskih programa Sveučilišta Sjever, najmlađeg hrvatskog javnog sveučilišta čiju su osnivači gradovi Koprivnica i Varaždin. Sveučilišni centar Koprivnica orijentiran je prema potrebama lokalne zajednice, a na njemu znanja i kompetencije kroz preddiplomske, diplomske i doktorske studije stječe preko 1000 studenata.

Razvijeno obrtništvo te malo i srednje poduzetništvo, Razvojni centar i tehnološki park Križevci te prometna povezanost brzom cestom do Zagreba, glavni su aduti Križevaca u kojima su i sjedišta najveće građevinske kompanije u županiji, tvrtke Radnik te trgovačkog lanca KTC. U gradu sv. Marka Križevčana djeluje i Visoko gospodarsko učilište Križevci, visokostručna školska ustanova koja obrazuje poljoprivredne stručnjake te znanstvenim istraživanjima unapređuje poljoprivrednu znanost.

Grad Đurđevac ponosi se svojom kulturnom baštinom i geografsko-botaničkim rezervatom Đurđevački pijesci, a zbog svoje prirodne geografske pozicije ima razvijenu poljoprivrednu proizvodnju i bogato je vinorodno područje. U Đurđevcu djeluju i jaki gospodarski subjekti poput Osatina grupe te međunarodna tvrtka Bauwerk Boen koja je u gradu Picoka pronašla svoje mjesto. Više čitajte na…
https://www.jutarnji.hr/native/buducnost-hrvatske/koprivnicko-krizevacka/9279830/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 08.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.