Now Reading:
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih 6,89 mil. kuna za gradnju sustava odvodnje sanitarnih voda naselja Bednja i pročistača otpadnih voda
Full Article 3 minutes read

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih 6,89 mil. kuna za gradnju sustava odvodnje sanitarnih voda naselja Bednja i pročistača otpadnih voda

ivkom-bednja

Direktor ivanečkog Ivkom Voda d.o.o. Mladen Stanko s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju Matildom Copić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih 6,89 milijuna kuna iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj namijenih gradnji sustava odvodnje sanitarnih voda naselja Bednja i pripadajućeg uređaja za pročišćivanje otpadnih voda.

Ova visoka bespovratna sredstva omogućit će Ivkom Vodama da sa 100-tnim učešćem europskih sredstava počnu s opsežnim aktivnostima na gradnji sustava odvodnje i pročistača.

Potpisivanje ugovora o financiranju rezultat je provedenih natječaja iz Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. 2020.

Naime, Ivkom Vode su na natječaj za tip operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ prijavile projekt izgradnje Sustava odvodnje sanitarnih voda naselja Bednja s pripadajućim uređajem za pročišćavanje otpadnih voda, te im je od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijeljen iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 6.896.290,00 kn.

Aktivnosti na provedbi projekta očekuju se uskoro.

Ova ulaganja doprinijet će poboljšanju kvalitete života građana, budući da će omogućiti kvalitetno rješavanje problematike odvodnje sanitarnih voda u naselju Bednja i priključenje kućanstava na novi sustav odvodnje otpadnih voda.

Realizacija ovoga projekta uvelike će pridonijeti i smanjenju onečišćenja Bednje i očuvanju ekološkog sustava i biološke raznolikosti.

Ovaj projekt rezultat je vizije, dogovora i suradnje Općine Bednja na čelu s načelnikom Damirom Poljakom s poslovodstvom Ivkom Voda Ivanec.
Ono što sada predstoji jest provođenje postupka javne nabave radova za projekt, sklapanje ugovora i, nakon dobivanja predujma od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, početak izvođenja radova.

www.sjever.hr/aktualno.hr 08.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.