Now Reading:
Mihanovićev dan ovu subotu na klanječkom starom trgu
Full Article 3 minutes read

Mihanovićev dan ovu subotu na klanječkom starom trgu

mihanovicev dan

Uz godišnjicu rođenja Antuna Mhanovića, klanječka Gradska knjižnica i čitaonica koja nosi njegovo ime i Kulturni centar Klanjec organiziraju ove subote, 8. lipnja 2019. na Trgu Antuna  Mihanovića zanimljiv program namijenjen djeci, ali i odraslima i to pod nazivom KLANJEC LIFE of ART.

Subotnje poslijepodne na klanječkom starom trgu bit će u znaku umjetnosti, ali i ugodnog druženja.

Program započinje već u jutarnjim satima pa se tako već od 9:00 sati možete na trgu pridružiti akademskoj slikarici Maji Vukina Bogović i članovima Likovne udruge Oton Iveković u land art projektiću nazvanom Nova uloga poznatih likova Otona Ivekovića. U godini u kojoj se obilježava 150. obljetnica rođenja i 80. obljetnica smrti velikog hrvatskog slikara rođenog u Klanjcu, klanječki će se likovnjaci, vjerujemo u suradnji s ostalim našim građanima, djecom i posjetiteljima, na svoj kreativni način prisjetiti Otona i  publici približiti neke od zanimljivih likova koji su obilježili njegovo slikarstvo, a među njima je svakako i Antun Mihanović. Likovna radionica trajat će sve do popodneva.

Od 14:30 sati radit će i spisateljska radionica koju će u malom književnom kutku na trgu voditi Barbara Bogović. 
Od 15 sati započet će mali glazbeno-plesni program  najmlađih sudionika, iz Dječjeg vrtića “Kesten”, ali i Male škole, a središnji dio programa rezerviran je za javnu dodjelu Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije i to oko 15:30 sati. Uz interpretaciju nagrađenih stihova ovogodišnjih pobjednika, nastupit će i Dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović”, ali i učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića u poetsko-glazbeno-plesnom programu. 
Kako je Klanjec odlučio to subotnje poslijepodne u čast jednog od najvećih erudita njegova doba i autora  Lijepe naše živjeti umjetnost moći ćete sudjelovati i na glazbenim i plesnim radionicama, primjerice naučiti plesni korak kadrilje ili nekog od folklornih plesova.

U subotnjem programu sudjeluju Gradska knjižnica „Antun Mihanović“, Kulturni centar Klanjec, LU Oton Iveković, OŠ Antuna Mihanovića, Dječji vrtić „Kesten“, KUD „Antun Mihanović“, DND Klanjec te vas srdačno pozivaju da im se pridružite. 

Po prvi puta se Dani Mihanovića priređuju i u Velikom Trgovišću te Tuhlju i Tuheljskim Toplicama i to u organizaciji TZP Biser Zagorja.

Manifestacija se otvara u petak, 7. lipnja u 19:30 sati na platou ispred župne crkve u Velikom Trgovišću uz glazbeno-poetski program i koncert Zdenke Kovačićek.

U nedjelju, 9. lipnja u podne ispred župne crkve u Tuhlju nastupit će Dvorski plesovi KUD-a „Antun Mihanović“, a u 17:00 sati u atriju hotela Well u Tuhelsjkim Toplicama otvara se izložba poznatog zagorskog slikara Stjepana Đukića Pište Homagge Antunu Mihanoviću uz glazbeni program sopranistice Josipe Lončar i pijaniste Jurice Vugreka.

www.sjever.hr 06.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.