Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Varaždinska tradicijska kuharica – spoj tradicionalnog i modernog: Donosimo recept za preukusnu tortu od graha

Autor: A. Kučić
Varaždinska tradicijska kuharica – spoj tradicionalnog i modernog: Donosimo recept za preukusnu tortu od graha

U Varaždinu je nedavno predstavljena Varaždinska tradicijska kuharica „Županija na stolu” u kojoj je na više od 100 stranice spojieno 20 autorskih recepata i 10 zaštićenih EU proizvoda Varaždinske županije – od poznatog Varaždinskog klipiča i Varaždinskog zelja do Varaždinskog bučinog ulja, Zagorskih mlinaca i Zagorskog purana.

Naglašeno je kako je ova kuharica svojevrsni omaž tradicionalnim proizvodima i u njoj se odista mogu pronaći recepti za jela u kojima se koriste domaće namirnice – sve zdravo, ukusno i oku ugodnu.

Za vas smo ovoga puta izdvojili recept za Tortu od graha s pjenicom od mladog kozjeg sira i Varaždinskog bučinog ulja.

SASTOJCI

mladi grah 500 g
maslac 80 g
šećer u prahu 40 g
jaja 5 kom
orasi jezgra 100 g
mladi kozji sir 200 g
varaždinsko bučino ulje 40 ml
vrhnje slatko 100 ml
bučine koštice 60 g
sol
1/2 praška za pecivo
cherry rajčice domaće 8 kom

PRIPREMA

Od jaja, oraha, protisnutog kuhanog mladog graha, šećera, praška za pecivo soli i bučinih sjemenki ispecite biskvite koji će imati poseban okus.

Polovicu mladog kozjeg sira protisnite i umiješajte s pola tučenog slatkog vrhnja te malo začinite.

U drugoj polovici napravite isto, samo dodajte Varaždinsko bučino ulje da dobijete namaz lijepe zelene boje ulja.

Biskvit izrežite u tri dijela te filajte s pripremljenim bijelim nadjevom.

Izvana završite sa zelenom kremom i ukrasite mariniranim, kratko pečenim cherry rajčicama.

Image

foto (nasl.): varazdinska-zupanija.hr

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?