Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Tiramisu s jagodama i kokosom: osvježavajuća verzija poznatog deserta

Autor: sjeverhr
Tiramisu s jagodama i kokosom: osvježavajuća verzija poznatog deserta

Spoj mascarpone sira, piškota i kave odmah nas podsjeća na jedan od najomiljenijih deserata – tiramisu. Ovaj put odlučili smo isprobati osvježavajuću proljetnu varijantu s jagodama i kokosom, koja donosi novi, voćni zaokret klasičnom receptu.

Sastojci: 50g ribanog kokosa, 500g jagoda, 50ml soka od naranče, 50ml kokosovog mlijeka, 500g mascarpone sira, 50g šećera u prahu, 1 žlica limunovog soka, 50g bijele čokolade, 130ml slatkog vrhnja, 150g piškota

Priprema: 

Kokos tostirajte, na laganoj vatri bez masnoće, često miješajući, dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Jagode operite, odstranite zeleni dio i ostavite kratko da se osuše, a za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu. U manju posudu stavite 100 g jagoda te ulijte sok od naranče i kokosovo mlijeko. S pomoću štapnog miksera pasirajte jagode dok ne dobijete homogenu smjesu.

U posudu srednje veličine dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i sok od limuna te mikserom sjedinite sastojke. U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te ga lagano umiješajte u smjesu od mascarponea.

Umiješajte i naribanu čokoladu i 30 g tostiranog kokosa. 350 g jagoda narežite na sitne komadiće pa ih također umiješajte u kremu.

Na dno pravokutnog pekača poslažite piškote te ih prelijte polovicom pirea od jagoda. Ravnomjerno razmažite i polovicu kreme pa opet poslažite red piškota. Prelijte ostatkom pirea od jagoda i premažite preostalom kremom.

Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata. Ostatak jagoda narežite na polovice i rasporedite po ohlađenoj kremi te pospite s ostatkom kokosa. 

Foto: screenshot Index recepti

Podijeli članak:

Izdvojeno

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?