Ako niste ljubitelj mlijeka u prahu s kojim se najčešće rade Raffaello kuglice, onda su Raffaello kuglice s pudingom definitivno recept za vas!
Ove se kuglice rade s pudingom od vanilije i puno su ‘lakše’ i probavljivije od onih s mlijekom u prahu, a okus je gotovo identičan. I naravno, znatno su jeftinije jer je mlijeko u prahu prilično skupa namirnica u našim trgovinama.
Kako tvrdi naša omiljena kuharica i „slastičarka” Sandra Gašparić na svom portalu Reci Peci, jedina razlika u između ovih Raffaello kuglica s pudingom i onih s mlijekom u prahu je ta što se ove možda malo mekanije strukture pa bi ih bilo dobro čuvati u hladnjaku.
POTREBNO:
1/2 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
300 g kokosa
250 g margarina ili maslaca
250 g šećera u prahu
cijeli lješnjaci ili bademi
PRIPREMA:
Skuhati pudinge u 1/2 l mlijeka sa 7 žlica šećera.
Dodati kokos, dobro promiješati i malo rashladiti.
Tada dodati dobro izrađen margarin ili maslac s 250 g šećera u prahu.
Sve dobro rashladiti da se stisne pa raditi kuglice. U svaku staviti po jedan lješnjak ili badem pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.
Napravite, poslužite i uživajte!