Jede vam se nešto slatko, a imate viška pokoju muškatnu bundevu? E pa ona je savršena za jedan fini jesenski desert koji okusom neodoljivo podsjeća na omiljene cimet rolice.
Rad i se kruh-kolaču koji ima i preljev od krem sira, maslaca, mlijeka i vanilije, a savršen je za jesenske dane. A ukoliko ga ne želite peći u jednom komadu, možete ga pretvoriti i u muffine.
SASTOJCI:
glatko brašno
soda bikarbona
prašak za pecivo
šećer
maslac
jaja
ekstrakt vanilije
pire od bundeve
sol
cimet, muškatni oraščić, đumbir
Za preljev:
krem sir
maslac
mlijeko
ekstrakt vanilije
šećer u prahu
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i promiješajte sve suhe sastojke za kruh.
U drugoj zdjeli promiješajte i sve mokre sastojke pa ih sjedinite sa suhima i dobro miješajte dok ne dobijete glatku smjesu za kruh.
Ako ćete kruh peći u posudi za pečenje kruha, pecite otprilike 60 minuta, a ako ćete ga peći u klasičnom limu za pečenje kolača, pecite oko 25 minuta.
Nakon što se kruh ispekao, pustite da se ohladi i napravite preljev od krem sira. Pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete bijeli preljev koji nije ni previše tekući, ni previše gust.
Po preljevu možete posipati i nasjeckane orašaste plodove po želji i poslužiti.
vzaktualno.hr/Index recepti