Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Na 28. Međunarodnom festivalu lepoglavske čipke posjetitelji kušali turske specijalitete, od baklave do pide

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Na 28. Međunarodnom festivalu lepoglavske čipke posjetitelji kušali turske specijalitete, od baklave do pide

Traje 28. Međunarodni festival lepoglavske čipke, a kako to obično biva, subota je već tradicionalno rezervirana za predstavljanje zemlje partnera. Ove godine zemlja partner je Turska.

Posjetitelji su tako u subotu popodne imali prilike kušati razne specijalitete hrvatske i turske kuhinje na priredbi "Okusi Hrvatske i Turske".

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić, tom je prilikom rekao kako posjetitelji mogu kušati hrvatske i lepoglavske delicije koje su pripremile vrijedne kuharice i članice Udruge lepoglavski Pušlek, a osvrnuo se i na suradnju sa Turskom.

- Uspostavili smo dobar kontakt i vjerujem da ćemo u tom dijelu nastaviti i dalje. A što Turska nudi, vjerujem da će itekako moći čuti, vidjeti, ali i probati – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Osim hrvatskih delicija, posjetitelji su mogli kušati neka od poznatih turskih jela poput kofti ili pak pide koje se radi na podlozi od tijesta, a unutra se obično stavlja meso ili povrće i sir.  Okusi Turske tako su se mogli okusiti i kroz baklavu i rahat lokum, a posjetitelji su mogli popiti i tradicionalan turski čaj ili pak kavu.

Dodajmo kako u 19 sati u župnoj crkvi u Lepoglavi slijedi nastup turske pijanistice Tute Aydinoğlu, a subotnji program će završiti koncertom hrvatskih zvijezda – Vanne i Martina Kosovca.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?