Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Kremasti cheesecake s bundevom - desert koji spaja jesen i slatki užitak

Autor: sjeverhr
Kremasti cheesecake s bundevom - desert koji spaja jesen i slatki užitak

Jesen je vrijeme kada večeri provodimo uz dekicu i topli čaj, a k tome ništa ne paše više od komada ukusnog domaćeg deserta. Ako volite cheesecake, ali i sezonske poslastice, onda je cheesecake s bundevom savršeni spoj, kremast, aromatičan i pun jesenskog šarma.

Idealno ga je poslužiti uz topli napitak, a jednako dobro pristaje i svečanim prigodama, od obiteljskog ručka do nedjeljnog druženja, a mi vam u nastavku donosimo recept:

Podloga

300 g keksa po izboru

70 g maslaca, rastopljenog

malo maslaca za premazivanje kalupa

Krema

500 g krem sira

100 g šećera

pola žličice ekstrakta vanilije

2 jaja

120 g pirea od bundeve

pola žličice mljevenog cimeta

prstohvat mljevenog klinčića

prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

šlag (po želji)

Priprema
1. Pripremite podlogu

Okrugli kalup promjera 23 cm premažite maslacem. Kekse sameljite u blenderu, pomiješajte s rastopljenim maslacem i utisnite u kalup.
Pecite 4 minute u pećnici zagrijanoj na 200 °C, zatim ostavite da se ohladi.

2. Pripremite kremu

U većoj posudi mikserom sjedinite krem sir, šećer i vaniliju. Dodajte jaja jedno po jedno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Odvojite 1 šalicu smjese – ostatak izlijte na ohlađenu podlogu i stavite u hladnjak.

3. Drugi sloj - bundeva i začini

U odvojenu šalicu smjese dodajte pire od bundeve, cimet, klinčić i muškatni oraščić. Lagano prelijte preko prvog sloja kreme.

4. Pecite

Pećnicu smanjite na 165 °C i pecite cheesecake 35–40 minuta. Kada je gotov, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ga preko noći stavite u hladnjak.

Prije posluživanja, po želji dodajte šlag i pospite s malo cimeta ili naribanom koricom naranče.

Foto: ilustracija, screenshot Youtube

Podijeli članak:

Povezani članci

Izdvojeno

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?