Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Kako napraviti savršene božićne medenjake: Recept koji će oduševiti cijelu obitelj

Autor: sjeverhr
Kako napraviti savršene božićne medenjake: Recept koji će oduševiti cijelu obitelj

Božićni medenjaci nisu samo kolači već simbol topline i zajedništva tijekom blagdana. Donosimo vam recept Coolinarika.coom za savršeno mekane i mirisne medenjake koji će unijeti čaroliju u vaš dom.

Sastojci

400 g brašna

140 g šećera u prahu

60 g maslaca

2 jaja

2 žlice meda

1 ravna žličica sode bikarbone

1 žličica mljevenih začina (klinčić, anis, cimet)

Priprema

Pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer u prahu, sodu bikarbonu i mljevene začine. Za bolje rezultate prosijte smjesu. Na laganoj vatri otopite maslac i med, a zatim ostavite da se malo ohlade.

U posebnoj posudi lagano umutite jaja, dodajte im otopljeni maslac i med pa sve umiješajte u suhe sastojke. Zamijesite glatko tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom i ostavite ga u hladnjaku najmanje dva dana.

Prije pečenja ostavite tijesto na sobnoj temperaturi dok ne postane podatno. Razvaljajte ga na debljinu od 5-6 mm pa uz pomoć kalupa za kekse izrežite željene oblike. Pecite na papiru za pečenje dok ne poprime zlatnu boju. Pripazite jer se peku vrlo brzo.

Ohlađene medenjake možete ukrasiti glazurom od šećera u prahu, limunovog soka i malo vruće vode. Medenjake čuvajte u dobro zatvorenoj posudi kako bi ostali svježi i mekani.

Uz ove mirisne medenjake blagdani će zasigurno biti još čarobniji. Uživajte u njihovoj pripremi i okusu!

Podijeli članak:

Povezani članci

Izdvojeno

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?