Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Čokoladne kocke: Sočan desert koji osvaja na prvi zalogaj

Autor: sjeverhr
Čokoladne kocke: Sočan desert koji osvaja na prvi zalogaj

Tražite savršen recept za čokoladni kolač koji će oduševiti vaše ukućane i goste? Ove čokoladne kocke su upravo ono što vam treba! Sočan biskvit preliven toplim mlijekom i prekriven bogatom čokoladnom kremom čini ovaj desert jednostavno neodoljivim, prenosi Coolinarika.com.

SASTOJCI

Biskvit

4 jaja

150 g šećera

70 g oštrog brašna (4 žlice)

½ praška za pecivo

200 g čokolade za kuhanje

200 g margarina

Krema

500 ml vrhnja za šlag

300 g čokolade za kuhanje

100-150 ml vrućeg mlijeka (za prelijevanje biskvita)

PRIPREMA

Za pripremu biskvita najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke stavite u zdjelu i pjenasto ih izmiksajte sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. U međuvremenu, na pari otopite čokoladu za kuhanje zajedno s margarinom, povremeno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Otopljenu čokoladu zatim umiješajte u smjesu sa žumanjcima.

U posebnoj zdjeli pomiješajte oštro brašno s praškom za pecivo, a zatim ga lagano dodajte u čokoladnu smjesu. U drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrst snijeg i nježno ih umiješajte u pripremljenu smjesu pazeći da zadrži prozračnost. Tijesto izlijte u kalup dimenzija 36×21 cm i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta dok biskvit ne postane čvrst, ali i dalje sočan.

Dok je biskvit još vruć, ravnomjerno ga prelijte s 100 do 150 ml vrućeg mlijeka, koristeći žlicu kako bi se mlijeko bolje upilo. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi.

Za pripremu kreme, na laganoj vatri zagrijte vrhnje za šlag i dodajte mu nasjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i ne dobijete glatku, sjajnu smjesu. Ostavite kremu da se kratko ohladi na sobnoj temperaturi kako ne bi bila prevruća prilikom prelijevanja. Kada je biskvit ohlađen, ravnomjerno ga prelijte kremom i ostavite da odstoji nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak da se krema potpuno stisne. Nakon što se kolač dobro ohladi, režite ga na manje kocke. Kako biste dobili uredne i precizne rezove, nož umočite u vruću vodu, obrišite ga pa tek onda režite. 

Ove čokoladne kocke idealne su za sve ljubitelje bogatih čokoladnih deserata, a njihova kombinacija sočnog biskvita i kremaste glazure savršeno će upotpuniti svaku priliku. 

FOTO: printscreen Coolinarika.com

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?