Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Zajedno i u odlukama: Djeca iz vrtića Radost na sastanku s gradonačelnikom Bilićem

Autor: sjeverhr
Zajedno i u odlukama: Djeca iz vrtića Radost na sastanku s gradonačelnikom Bilićem

Dječji vrtić Radost pokrenuo je projekt pod nazivom "Zajedno i u odlukama – Aktivno sudjelovanje djece u donošenju odluka u procesu odgoja", čiji je cilj upoznati djecu s njihovim pravima i obavezama te ih potaknuti na poštivanje prava drugih. Projekt je osmišljen kako bi djeca postala svjesnija svojih prava i aktivno sudjelovala u zajednici, pišu ludbreške-novine

Jedan od ključnih trenutaka projekta bio je današnji susret s gradonačelnikom Dubravkom Bilićem, na kojem su mališani izravno razgovarali s gradskim čelnikom. Ideja za susret proizašla je iz jednostavnog pitanja dječaka: "Zašto moj brat ispred škole ima klupicu, a mi u vrtiću ne?" Nakon što su djeca raspravila pitanje uz pomoć slikovnice "Klupa prijateljstva", zaključili su da bi gradonačelnik mogao pomoći u rješavanju njihovog problema. Djeca su nacrtala crteže, napisala pismo i dogovorili sastanak s gradonačelnikom.

Na sastanku, gradonačelnik ih je srdačno primio, a pregovori su uspješno okončani – dogovoreni su potrebni materijali i rokovi za realizaciju projekta. Djeca su se s puno entuzijazma vratila u vrtić, a predstavnici dječjeg vijeća prenijeli su rezultate pregovora svojim vršnjacima.
 

Podijeli članak:

Izdvojeno

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?